Μάχη για ν΄ αποφύγει τα πλέι-άουτ με πρόγραμμα “φωτιά”

Πώς αλλάζουν έτσι οι στόχοι από τη μια μέρα στην άλλη…. Πριν από δύο εβδομάδες, όταν και ο Άρης γνώριζε την ήττα-αποκλεισμό από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για το θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας, άπαντες έκαναν λόγο για στροφή στο πρωτάθλημα, όπου βασικός στόχος είναι η είσοδος της ομάδας στην πρώτη τετράδα.

Δύο αγωνιστικές μετά, κανείς δεν μπορεί να κάνει πλέον λόγο για την παρουσία στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, αφού οι «κίτρινοι» βρίσκονται μόλις έξι βαθμούς πάνω από τα πλέι-άουτ.

Η ήττα-σοκ από τη Νίκη Αιγινίου το περασμένο Σάββατο (8/2) στο ‘σπίτι’ τους, αλλά και το αρνητικό αποτέλεσμα στην Κηφισιά την Παρασκευή (14/2), που ήταν θεωρητικά εντός προγράμματος, έχουν φέρει το σύνολο του Κουτσονίκα στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς έχουν και πολύ δύσκολο πρόγραμμα μπροστά τους στις έξι αγωνιστικές, που απομένουν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, το Σάββατο (22/2) υποδέχονται τον Ολυμπιακό, μετά πηγαίνουν στον ΠΑΟΚ (28/2), εν συνεχεία στην Πάτρα (8/3) και φιλοξενούν στις 22/3 τον Παμβοχαϊκό. Στην προτελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την ΑΕΚ (29/3) και στο φινάλε του πρωταθλήματος υποδέχονται τον Παναθηναϊκό (5/4).

Συνεπώς, το σύνολο του Βαγγέλη Κουτσονίκα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό και να πάρει τα παιχνίδια του στην έδρα του, διεκδικώντας, επίσης, όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στα εκτός απέναντι σε αντιπάλους, που μάχονται για την παραμονή, αν δεν θέλει να βρεθεί προ εκπλήξεως.

To Top