“Μάχη” για την Ελλάδα κόντρα στη Γαλλία για μία θέση στα ημιτελικά

Ένα ακόμη ραντεβού με την ιστορία έχει απόψε η Εθνική ομάδα πόλο Γυναικών. Στις 20:00 (EΡΤ3) αντιμετωπίζει τη Γαλλία στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Αϊντχόφεν και με νίκη μπαίνει στη ζώνη μεταλλίων.

Η ελληνική ομάδα προκρίθηκε ως δεύτερη από τον πρώτο όμιλο, πίσω από την παγκόσμια πρωταθλήτρια και οικοδέσποινα Ολλανδία. Μεγάλος στόχος είναι να κατακτήσει το πέμπτο της μετάλλιο στη διοργάνωση μετά τα τέσσερα ασημένια που είχε το 2010, το 2012, το 2018 και το 2022.

Οι «τρικολόρ», που έχουν στον πάγκο τον δικό μας Τεό Λοράντο, νίκησαν άνετα το Ισραήλ (16-8) στον όμιλο και τη Γερμανία (14-6) στο νοκ-άουτ, αλλά έχασαν εύκολα από την Ιταλία (12-6) και την Ισπανία (17-8).

Ο τίτλος του φαβορί ανήκει στο ελληνικό συγκρότημα, αφού η Γαλλία παρά τα βήματα προόδου που έχει κάνει εν όψει και των Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενήσει το καλοκαίρι δεν θεωρείται πως ανήκει ακόμη στην elite του αθλήματος.

Επισημαίνεται ότι οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν κοινή προετοιμασία στο Παρίσι πριν τα Χριστούγεννα και μάλιστα έδωσαν και φιλικό παιχνίδι, στο οποίο η εθνική επικράτησε 14-12. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν το 2020 στη Βουδαπέστη, σε αγώνα κατάταξης, όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 13-3.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα είναι το γεγονός ότι η Αλεξία Καμμένου θα βρει ως αντίπαλο τον προκάτοχό της, καθώς ο Τεό Λοράντος κάθισε στον πάγκο της εθνικής γυναικών το διάστημα 2020-2021, πριν τον διαδεχθεί η νυν ομοσπονδιακή τεχνικός.

Εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της Γαλλίας, η ελληνική ομάδα θα βρει απέναντί της στον ημιτελικό της Πέμπτης (11/1) την κάτοχο του τίτλου Ισπανία, η οποία δεν αναμένεται να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση από την Κροατία. Το ντέρμπι των προημιτελικών είναι αυτό μεταξύ Ιταλίας και Ουγγαρίας, με τον νικητή να περνάει στην τετράδα (όπου θα τον περιμένει η Ολλανδία) και να διεκδικεί -λογικά μαζί με την εθνική- το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών:

17:00 Ισπανία-Κροατία

18:30 Ολλανδία-Μεγάλη Βρετανία
20:00 ΕΛΛΑΔΑ-Γαλλία
21:30 Ιταλία-Ουγγαρία

 

 

 

 

 

 

 

 

To Top