Μάχη Ναδάλ-Τζόκοβιτς στο Μονακό!

Ένα σπουδαίο ματς θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του τένις στο τουρνουά Masters στο Μονακό, καθώς ο Ράφαελ Ναδάλ θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον ημιτελικό.

Ο Σέρβος δε δυσκολεύτηκε να επιβληθεί του Μαρίν Τσίλιτς με 2-0 σετ. Στο πρώτο μάλιστα ο «Νόλε» έπαιξε σπουδαίο τένις με εξαιρετικό σερβίς και δεν επέτρεψε στον Τσίλιτς να πάρει ούτε ένα game κάνοντας τρία break. Στη συνέχεια ο Τζόκοβιτς έκανε γρήγορα το break και απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα. Ο Κροάτης προσπάθησε περισσότερο και βρέθηκε μία «ανάσα» να ισορροπήσει το ματς στο 8ο και να κάνει το 4-4, αλλά ο Σέρβος ήταν πιο ψύχραιμος και καθάρισε το δεύτερο σετ με 6-3.

Στην ισπανική «μονομαχία» ο Ραφαέλ Ναδάλ δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά στο τέλος κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Νταβίντ Φερέρ. Ο βασιλιάς του χώματος έδειξε για άλλη μία φορά πως του ταιριάζει η επιφάνεια και θα προσπαθήσει να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς. Στο πρώτο σετ ήταν εμφανώς καλύτερος από το συμπατριώτη του και έκανε τρεις φορές break έναντι ενός του Φερέρ.

Ο Ράφα φάνηκε πως θα καθάριζε γρήγορα την υπόθεση νίκη παίρνοντας από νωρίς τα ηνία στο δεύτερο σετ με 3-0 games και δύο «σπασίματα». Ωστόσο, ο 33χρονος άσος δεν τα παράτησε και κατράφερε να ισοφαρίσει σε 5-5 και να πάρει το δεύτερο σετ τελικά με 7-5 με τον Ναδάλ να προβληματίζει με την απόδοσή του. Στο τρίτο σετ όμως ο 28χρονος κατάφερε να είναι πιο σταθερός και να δείξει την κλάση του στις κρίσιμες στιγμές, παίρνοντας το σετ με 6-2 games και τη νίκη με 2-1 σετ συνολικά.

Στον πρώτο ημιτελικό ο Γάλλος θα αντιμετωπίσει τον Τόμας Μπέρντιχ. Ο Τσέχος δεν κουράστηκε ιδιαίτερα απέναντι στον Ράονιτς, αφού κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ ο Καναδός ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι του, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει πρόωρα από το ματς. Ωστόσο, ο Μπέρντιχ έδειξε σε καλή κατάσταση και κατάφερε να «σπάσει» δύο φορές το σερβίς του Καναδού έχοντας το προβάδισμα με 5-2 μέχρι τη στιγμή του τραυματισμού.

Αναλυτικά τα σημερινά (17/4) αποτελέσματα των προημιτελικών:

Ναδάλ-Φερέρ 2-1 (6-4, 5-7, 6-2)
Τζόκοβιτς-Τσίλιτς 2-0 (6-0, 6-3)
Μονφίς-Ντιμιτρόφ 2-0 (6-1, 6-3)
Μπέρντιχ- Ράονιτς 1-0 (5-2, αποχώρησε ο Ράονιτς από τη συνέχεια)

Το πρόγραμμα των ημιτελικών:

Σάββατο, 18/4:
Μονφίς-Μπέρντιχ 14:00
Τζόκοβιτς-Ναδάλ 16:30

Πηγή: sport-fm.gr

To Top