Μάχη σε… διπλό ταμπλό για τον φάκελο από τη διοίκηση του Άρη

Σε… αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται οι παράγοντες του Άρη προκειμένου να φέρουν σε πέρα την μάχη που δίνουν σε… διπλό ταμπλό, με σκοπό να εξασφαλίσει η ομάδα την αδειοδότηση της σε δεύτερο βαθμό, μετά την αρχική απόρριψη του φακέλου.

Όπως σημειώσαμε από την πρώτη στιγμή, αυτήν την στιγμή ζητείται ρευστό στην ΠΑΕ Άρης για δυο σημαντικούς λόγους: από τη μια για να κλείσει οριστικά η υπόθεση των προσφυγών και από την άλλη να προχωρήσει η διαδικασία για το «πλάνο βιωσιμότητας», ώστε να κατατεθεί με ισχυρά χαρτιά η έφεση. Για να έχει με άλλα λόγια τύχη η έφεση του Άρη.

Για αυτό και τις τελευταίες ημέρες, μετά την απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης στο Βελλίδειο γίνονται ενέργειες για να κλείσει το θέμα της σύναψης της δανειακής σύμβασης ανάμεσα στον Φερνάντο Πλα και τον Θανάση Αθανασιάδη, ώστε τα αποδεικτικά έγγραφα να επισυναφθούν στην έφεση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εισροή των χρημάτων είναι η υπογραφή του πλαισίου ανάμεσα σε Κοινωνία Μελών, ΑΣ και ΠΑΕ, το οποίο από τη  μια θα καθορίζει τους όρους που θα διασφαλίζει τις μετοχές και τη βιωσιμότητα του συλλόγου και από την άλλα θα καλύπτει την διοίκηση μέχρι το 2015, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει απρόσκοπτα, βάσει της πρότασης που έχει καταθέσει.

Ήδη βρίσκονται σε… ανοιχτή γραμμή οι νομικοί ΠΑΕ και Κοινωνίας προκειμένου να προχωρήσει η γραπτή διατύπωση των όρων και της συμφωνίας, να καθοριστεί το πλαίσιο αυτό.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουν καταλήξει στο πως θα «δέσει» νομικά η συμφωνία, που για κάποιους θεωρείται ότι είναι απαραίτητη ώστε να ανοίξει η… στρόφιγγα εισροής των πολύτιμων και απαραίτητων – εδώ που έφτασε η κατάσταση – κεφαλαίων για να μπορέσει η ΠΑΕ να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα της.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε μερικούς από τους όρους που έχει θέσει η Κοινωνία Μελών:

Πρώτον η εισροή των των χρημάτων να πραγματοποιείται μέχρι 31-12-2012. Δηλαδή στο πρώτο εξάμηνο και όχι και στο δεύτερο εξάμηνο της χρήσης.
Δεύτερον , τα χρήματα αυτά να πηγαίνουν αποκλειστικά σε παλιές υποχρεώσεις , που έχουν να κάνουν με παλιές οφειλές , δόσεις στην εφορία, και ό,τι απαιτείται για να εξυγιανθεί η ομάδα”.
Τρίτον θα πρέπει να υπάρχει έστω και ένα ευρώ κέρδος. Ούτως ή άλλως ο προϋπολογισμός θα είναι πλεονασματικός κατά δύο εκατομμύρια. Στόχος είναι η εξυγίανση.
Τέταρτον, βελτίωση της καθαρής θέσης της εταιρίας κάθε έτος , και με τη μείωση των παλιών οφειλών κάθε έτος.
Πέμπτον, ένα μέλος της Κοινωνίας Μελών , όχι απαραίτητα από τη διοίκηση της Λέσχης θα συμμετέχει στο συμβουλίου της ΠΑΕ Άρης. Θα υπάρχει καθημερινή εποπτεία.

Από κει και πέρα, σε ότι αφορά τις προσφυγές των Φατί, Ντίκο (αυτές των Σηφάκη, Σανκαρέ δεν επηρεάζουν τον φάκελο…) κορυφώνεται η προσπάθεια, ώστε να καταβληθούν χρήματα και να μην… επιστρέψει ο «εφιάλτης» των προσφυγών!

To Top