“Μάχη” τίτλου μεταξύ Σέλτικ – Ρέιντζερς

Το περίφημο «Old Firm», η μονομαχία της Σέλτικ με την Ρέιντζερς, μία από τις πιο ιδιαίτερες αναμετρήσεις σε όλο τον κόσμο, μία συνάντηση που ξεπερνά τα στενά όρια ενός γηπέδου, είναι προγραμματισμένη για σήμερα (14:30) στο «Celtic Park», για την 21η αγωνιστική στην σκωτική Premiership.

Η οικοδέσποινα ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς είναι πέντε βαθμούς μπροστά από την ομάδα του Φίλιπ Κλεμέντ, η ομάδα όμως έχει δύο λιγότερα. Έτσι οι φιλοξενούμενοι δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τη Σέλτικ με νίκη στις 30 Δεκεμβρίου, αφού ο αγώνας τους μεσοβδόμαδα με την Ρος Κάουντι αναβλήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, αλλά, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα στο ανατολικό άκρο της Γλασκώβης, η Ρέιντζερς είναι και πάλι διεκδικήτρια του τίτλου, μια πιθανότητα που φαινόταν μακρινή μετά από τρεις ήττες στους πρώτους επτά αγώνες πρωταθλήματος.

Η Ρέιντζερς, αήττητη σε 16 ματς σε όλες τις διοργανώσεις υπό τον Φιλίπ Κλεμέντ από τότε που ανακοινώθηκε ως διάδοχος του Μάικλ Μπιλ στις 15 Οκτωβρίου. Δίνει μάχη με μια συνεχώς αυξανόμενη λίστα τραυματισμών για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, αλλά ο Βέλγος έχει διαμορφώσει ιδιαίτερες συνθήκες για τους παίκτες, τους φιλάθλους και το σύλλογο στο σύνολό του. Έτσι δείχνουν μακρινές οι μέρες που το προβάδισμα της Σέλτικ έναντι της Ρέιντζερς ήταν στους 10 πόντους στην Premiership της Σκωτίας.

Σέλτικ και Μπρένταν Ρότζερς-από την άλλη- έχουν σταθεροποιήσει το πλοίο από το «χτύπημα» του Δεκεμβρίου, αλλά, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό στο πρωτάθλημα της Σκωτίας, υπάρχει μια πραγματική κούρσα τίτλου.

Σίγουρα οι διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά σε περισσότερο από μια δεκαετία από Κιλμάρνοκ και Χαρτς οδήγησαν σε κάποια αναταραχή στις εξέδρες στο Celtic Park. Αυτοί οι οπαδοί έχουν συνηθίσει να βλέπουν μια αρκετά αδυσώπητη ομάδα, αλλά τώρα υπάρχει η αίσθηση ότι οι πρωταθλητές μπορεί να έχουν αδύναμα σημεία για πρώτη φορά εδώ και καιρό.

To Top