ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μέγιστη ποδοσφαιρική αδικία, κατάθεση ψυχής ομάδας και κόσμου (3-1) άγγιξε την πρόκριση που τόσο άξιζε!

Κατάθεση ψυχής από τον Άρη και τον κόσμο του, που έριξαν στα σχοινιά και “πάτησαν” την Μόλντε, η οποία από το πουθενά με ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους της παράτασης, προκρίθηκε στην επόμενη φάση (3-1)! Ματίγια, Δέλη και Ντιγκινί τα τρία γκολ του Άρη στην κανονική διάρκεια, που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 33 τελικές προσπάθειες! Πόσο κρίμα κι άδικο να αποκλειστεί αυτός ο Άρης και να προκριθεί αυτή η ομάδα από την Νορβηγία…

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Ο Σάββας Παντελίδης επέστρεψε στο 4-2-3-1 χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερες εκπλήξεις στις επιλογές του. Πιο αναλυτικά, στο τέρμα θα είναι ο Κουέστα, με τον Σούντγκρεν δεξιά, τον Κόρχουτ αριστερά και τους Ροζ-Δεληζήση στα στόπερ, με τον τελευταίο να παίρνει τη θέση του Βέλεθ.

Στα χαφ προτιμήθηκε το δίδυμο Λούκας Σάσα και Ματίγια, οι Λάρσον και Φετφατζίδης στα δύο άκρα της επίθεσης του Άρη στην κορυφή ο Ιντέγε και από πίσω του σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Ντιγκινί.

Κι η Μόλντε με 4-2-3-1 και πιο συγκεκριμένα: κάτω από τα δοκάρια ο Κράνινξ, δίδυμο στα στόπερ οι Μπιόρνμπακ, Γκάμπριελσεν, δεξί μπακ ο Χάραλντσαϊντ και αριστερό ο Χάουνγκεν. Στα χαφ, δίδυμο θα είναι οι Χουσαϊν και Άουρσνες, «δεκάρι» ο Έικρεμ, Χέσταντ και Όμο, δεξιά κι αριστερά, αντίστοιχα, στην επίθεση και στην κορυφή ο Τζέιμς.

ΓΚΟΛΑΡΑ ΜΑΤΙΓΙΑ!

Με το Κλεάνθης Βικελίδης να κοχλάζει από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα, ο Άρης μπήκε φουριόζος και έφτασε μία… ανάσα από το 1-0, μόλις στο 5΄. Ο Ματίγια εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Σάσα πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, μόνο που η μπάλα πέρασε ελάχιστα παράλληλα από την εστία της Μόλντε!

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με καθυστερήσεις να παγώσουν τον ρυθμό, με τους “κιτρινόμαυρους” να έχουν μία ακόμα ευκαιρία στο 23΄. Σέντρα του Ντιγκινί από τα δεξιά, κεφαλιά του Ιντέγε στην αγκαλιά του γκολκίπερ της Μόλντε με το 0-0 να παραμένει αλλά όχι για πολύ ακόμα.

Στο 25΄ο Ιντέγε κέρδισε φάουλ στον άξονα, εκτός μεγάλης περιοχής. Ο Ματίγια πήρε τα βήματα και… εκτέλεσε τον Κράνιξ, που έμεινε άγαλμα βλέποντας την μπάλα στο δεξί του “παραθυράκι” για το 1-0!

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Άρης είδε την τύχη να του χαμογελά, καθώς ο Έκρεμ σε φάουλ που εκτέλεσε από πλάγια θέση, πήγε να πιάσει στον ύπνο τον Κουέστα, με την μπάλα να σταματά στο δεκί κάθετο δοκάρι του!

ΔΕΛΗ ΚΑΙ 2-0!

Ο Άρης… στρίμωξε στα σχοινιά την Μόλντε, δεν την άφησε να πάρει ανάσα και έψαξε μανιωδώς το δεύτερο γκολ. Στο 37΄ο Φετφατζίδης μετά από δικό του κόρνερ, που απομακρύνθηκε δύσκολα, πήρε την μπάλα, χόρεψε τον αντίπαλό του από τα δεξιά, μπούκαρε, γύρισε και ο Δεληζήσης (έπαιζε από τα πρώτα λεπτά με μπανταρισμένο το κεφάλι) απλά την έσπρωξε στα δίχτυα για το 2-0!

Ο Ντιγκινί ήταν ο πρωταγωνιστής των δύο επόμενων φάσεων του Άρη. Στο 38΄, λίγο μετά το γκολ, από τα αριστερά σούταρε λίγο άουτ, ενώ στο 41΄δοκίμασε το αριστερό του πόδι, εκτός μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από την εστία της Μόλντε.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Άρη να προηγείται με 2-0 και τους Νορβηγούς να δείχνουν ανήμποροι να αντιδράσουν.

ΣΤΑ ΣΧΟΙΝΙΑ ΞΑΝΑ!

Καμία διάθεση από πλευράς Άρη να ρίξει ρυθμό, αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης του σκορ της πρώτης αναμέτρησης!

Στο 50΄ο Kορχουτ από τα αριστερά, κάνει φοβερή προσπάθεια, φέρνει στο δεξί η μπάλα, πλασέ με φάλτσο στην γωνία του σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Μόλντε! Στη συνέχεια της φάσης, ο Φέτφα χτυπά το κόρνερ, ο Ροζ μπαίνει στη φάση, αλλά η μπάλα περνάει ελάχιστα έξω από την εστία της Μολντε, μία… ανάσα δύο φορές από το 3-0.

Καλό και δυνατό σουτ του Σάσα στο 59΄, από μακρινή απόσταση, με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει ο Κράνινξ. Στο 67΄τεράστια ευκαιρία του Άρη! Εξαιρετική σέντρα του Σούντγκρεν, ο Ντιγκινί με προβολή πρόλαβε την μπάλα, αλλά δεν την έστειλε στα δίχτυα, κόλλησε στο πόδια του!

ΦΟΒΕΡΟΣ ΝΤΙΓΚΙΝΙ ΚΑΙ 3-0!

Ο Γάλλος έκανε το ματς της ζωής του και στο 84΄ έφερε τα πάντα στα ίσια, καθώς με εξαιρετική κεφαλιά μετά την σέντρα του Σούντγκρεν, την έστειλε στα δίχτυα για το 3-0!

Στο 86΄ο Ιντέγε δεν μπόρεσε να δώσει το σκορ πρόκρισης στον Άρη, καθώς μετά την ωραία του προσπάθεια το σουτ του απομακρύνθηκε δύσκολα από τον γκολκίπερ της Μόλντε! Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε με 3-0, με τις δύο ομάδες να λύνουν οριστικά τις διαφορές τους στο εξτρά μισάωρο.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ…

Το πρώτο τέταρτο της παράτασης ξεκίνησε με τον Άρη να συνεχίζει την πίεση. Ωραιο σουτ του Μαρτίνες εκτός μεγάλης περιοχής στο 94΄στην αγκαλιά του γκολκίπερ της Μόλντε!

Στο 100΄, φάουλ του Ματίγια, διπλή προσπάθεια του Ντιγκινί η μπάλα κατέληκε άουτ! Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Κουέστα αποσόβησε τον κίνδυνο με ωραία επέμβαση και ο Ντιγκινί στην συνέχεια να σουτάρειε λάχιστα άουτ!

Απο το πουθενά ο Μπόλι, στο 105΄πέτυχε το γκολ της μείωσης (3-1) για την Μόλντε, πλασάροντας τον Κουέστα πάνω από το κορμί του, δίνοντας σκορ πρόκρισης στην ομάδα του και υποχρεώνοντας τον Άρη να πετύχει δύο ακόμα για να προκριθεί.

ΟΧΙ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!

Μετά την ψυχρολουσία από το γκολ της Μόλντε, ο Άρης ήθελε δύο ακόμα σε 15 λεπτά για να προκριθεί! Δοκάρι για τον Άρη στο 109΄με τον Ροζ, στη συνέχεια ο Τόνσο σούταρε, πάνω στην γραμμή οι παίκτες της Μόλντε, ξανά σουτ από τον Μπάσα, η μπάλα στα σώματα, ζήτησαν πέναλτι οι παίκτες του Άρη το οποίο όμως δεν δόθηκε, από τον κάκιστο κατά τ΄άλλα σήμερα Ιρλανδό ρέφερι.

Στο 113΄ο Γιουνές έχασε τεράστια ευκαιρία να φέρει τον Άρη ένα γκολ μακριά από την πρόκριση, καθώς αμαρκάριστος αστόχησε από εξαιρετική θέση, μετά την ωραία πάσα του Μαρτίνες!

Απίστευτη ευκαιρία και στο 116΄με τον Δεληζήση να αστοχεί αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι μετά το κόρνερ του Μαρτίνες!

Κρίμα, κρίμα, κρίμα γι αυτή την ομάδα να μένει εκτός συνέχειας από την διοργάνωση, έχοντας σήμερα 33 τελικές ευκαιρίες, πετυχαίνοντας τρία γκολ, απέναντι σε μία ομάδα που πέτυχε το γκολ της πρόκρισης, έχοντας όλες κι όλες τρεις καλές στιγμές στον αγώνα.Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ…

ΆΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (104΄Μπάσα) Σάσα, Ματίγια, Λάρσον (64΄Μαρτίνες), Φετφατζίδης (78΄Γιουνές), Ντιγκινί, Ιντέγε (101΄Τόνσο)

ΜΟΛΝΤΕ (Ε. Μόε): Κράνινξ, Μπιόρνμπακ, Γκάμπριελσεν, Χάραλντσαϊντ, Χάουνγκεν (55΄Φόρεν), Χουσαίν, Άουρσνες, Έικρεμ (75΄Έλινγκσεν), Χέσταντ (99΄Κνάντζον), Όμο (88΄Μπόλι), Τζέιμς

Referee: Rob Harvey (IRL)

Assistant referees: Wayne McDonnell (IRL), Mark Gavin (IRL)

Fourth official: Paul Mclaughlin (IRL)

To Top