ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μέλερ: “Τηλεφώνησα στον Χάνσεν, ξέρει ότι σφυρίζει στο μεγαλύτερο ντέρμπι της Ελλάδας”!

Ο Άρνε Μέλερ μίλησε με αφορμή τον ορισμό του Νορβηγό διαιτητή Τόρε Χάνσεν στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης, θυμήθηκε τα χρόνια του στο Κλεάνθης Βικελίδης και την τωρινή κατάσταση των ”κιτρινόμαυρων”.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

-Πού βρίσκεσαι στην Νορβηγία; Ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;

-Βρίσκομαι στο Μπέργκεν της Νορβηγίας. Είμαι επαγγελματίας προπονητής αλλά αυτή τη στιγμή δεν ασχολούμαι με την προπονητική. Δεν προπονώ κάποια ομάδα. Ασχολούμαι με την επιχείρησή μου, αλλά είμαι ”κοντά” στο ποδόσφαιρο. Μελετώ το ποδόσφαιρο και τακτικές του – ειδικά τακτικές του επιθετικού ποδοσφαίρου.

Υπήρξα τα τελευταία χρόνια προπονητής αλλά η ζωή ακολουθεί διαφορετικές κατευθύνσεις. Είχα κάποια θέματα και δεν μπορούσα να ταξιδεύω (με την ομάδα). Τα παιδιά μου ήταν μικρά, είχαν κάποιες αρρώστιες και έπρεπε να τα προσέχω. Τώρα έχουν μεγαλώσει και πλέον μπορώ σιγά – σιγά να ακολουθήσω τον δρόμο της προπονητικής.

-Παρακολουθείς καθόλου Άρη;

Ναι, το 2015 είχα έρθει στο Χαριλάου, όταν η ομάδα δεν ήταν τόσο καλά. Ένιωσα όμως ότι η ομάδα ήταν σε καλό δρόμο, στο δρόμο της επιστροφής. Τώρα, ναι, βλέπω κάθε βδομάδα την ομάδα, τα αποτελέσματα. Υπήρξαν κάποια αρνητικά αποτελέσματα αλλά η ομάδα τα πάει αρκετά καλά. Παρακολουθώ κάθε βδομάδα και πανηγυρίζω τις νίκες.

-Ποια ήταν η καλύτερη σου στιγμή στον Άρη, τη σεζόν ’88-’89;

-Μου είναι πολύ δύσκολο να βρω κάποια στιγμή. Ήταν πολύ ωραία. Θυμάμαι τα πάντα. Θυμάμαι σχεδόν κάθε παιχνίδι! Θυμάμαι όταν νικήσαμε τον ΠΑΟΚ στο Χαριλάου αλλά θυμάμαι και τα ματς στην Τούμπα, γιατί ήταν 20 χιλιάδες κόσμος που φώναζε ”άντε γ@#$… Μέλερ” και ήταν πολύ ωραίο γιατί εγώ ήξερα πως μπορώ να τους κερδίσω. Αλλά φυσικά ήταν πολύ ωραίο όταν παίζαμε στο Χαριλάου.

-Ποια συμβουλή θα έδινες στους παίκτες του Άρη για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα;

Να πιστέψουν στους εαυτούς τους, να πιστέψουν ότι μπορούν να κερδίσουν τον οποιονδήποτε. Να βγουν εκεί έξω, να παίξουν το ποδόσφαιρο που ξέρουν. Να επιτεθούν και να μη φοβηθούν. Εγώ θα τους έλεγα να βγουν εκεί έξω και να δείξουν το κίτρινο αίμα που υπάρχει στο σύλλογο.

-Αν γνωρίζει τον συμπατριώτη του, Τόρεν Χάνσεν που είναι διαιτητής του ντέρμπι.

-Πριν δύο χρόνια βγήκε διαιτητής της χρονιάς στη Νορβηγία. Είναι πολύ καλός. Είχε σπάσει το χέρι πριν δυο χρόνια του αλλά τώρα έχει επιστρέψει. Μίλησα μαζί του πριν λίγες ώρες. Του τηλεφώνησα, έχω εξηγήσει τι συμβαίνει. Ξέρει ότι είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ελλάδα! Είναι πάρα πολύ ενθουσιασμένος με αυτήν την εμπειρία, να έρθει να διαιτητεύσει το ΠΑΟΚ – Άρης.

Για το τι ειπώθηκε στο τηλεφώνημα με τον Τόρε Χάνσε:

Τον ρώτησα για το τι περιμένει ερχόμενος στην Ελλάδα, ανυπομονούσε να έρθει εδώ του είπα και ότι πρέπει να σφυρίζει με…κίτρινο τρόπο (γέλια)

Του είπα και εγώ ότι είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ελλάδα, είναι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα έρθει.

Για το ότι παρακολούθησε τον Άρη στον αγώνα με την Ρόζενμποργκ το 2010:

Ήταν πολύ ευχάριστο για εμένα ότι είδα τον Άρη στο Τρόντχαιμ, πραγματικά ελπίζω ότι ο Άρης θα βρεθεί και πάλι στην Ευρώπη, πρέπει να έχει μια νοοτροπία, να πιστέψεις ότι μπορείς να το κάνεις, ο Άρης την έχει.

Πλέον χρειάζεται να δουλέψουν όλοι σκληρά και μπορούν να τα καταφέρουν.

Για το γκολ που πέτυχε με αντίπαλο τον Πανσεραικό στο τελευταίο του παιχνίδι ως παίκτης του Άρη:

Φυσικά το θυμάμαι, θα έπρεπε να είχα σκοράρει πολλά γκολ για τον Άρη και δεν το έκανα, αυτή ήταν η απογοήτευση μου, ήθελα να δώσω κάτι στο τέλος το σκεφτόμουν σε εκείνο το παιχνίδι και τελικά έγινε.

Για το πότε θα ξαναβρεθεί στο Κλεάνθης Βικελίδης:

Θα προσπαθήσω και ελπίζω να είναι σύντομα, πριν περάσει πολύς καιρός, θέλω πραγματικά πολύ να έρθω ξανά

  • Στην φωτογραφία ο Άρνε Μέλερ με τον Γιώργο Τότσικα στο Τροντχάιμ της Νορβηγίας στο περιθώριο του αγώνα Ρόζε
To Top