Μένει ο Περέιρα, ξένοι διαιτητές και του χρόνου!

Τέλος στα σενάρια αποχώρησης του Βίτορ Μέλο Περέιρα έβαλε ο Μπιον Βασάλο, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Με τη σημερινή σύνθεσή της θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Παρά τα συνεχή σενάρια των τελευταίων ημερών περί αποχώρησης του Βίτορ Μέλο Περέιρα, ο υπεύθυνος εθνικών ομοσπονδιών της FIFA τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (22/5) στην ΕΠΟ ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, καθώς η παγκόσμια ομοσπονδία είναι ικανοποιημένη από τη δουλειά της ΚΕΔ.

Παράλληλα θα συνεχίσει στη θέση του ως “υπερσύμβουλος” της Ομοσπονδίας και ο Πετρ Φούσεκ, όπως δήλωσε ο Μπιορν Βασάλο. Ξένοι διαιτητές και την επόμενη σεζόν!

«Σήμερα εστάλη μια επιστολη απο κα Σαμούρα. Τα τρία μέλη της ΚΕΔ παραμένουν μέχρι το τέλος, θα επεκταθούν για άλλον ένα χρόνο. Θα έχουν τη συνδρομή της ΦΙΦΑ για το VAR. Είμαστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους!», ανέφερε αρχικά ο κ.Βασάλο και πρόσθεσε:

«Ο κ. Φούσεκ θα συνεχίσει να εκτελεί τη θητεία του για άλλο ένα χρόνο. Η ΕΠΟ θα ακολουθεί τη καθοδήγηση του και τις συμβουλές του. Η Επιτροπή Παρακολούθησης θα λήξει 31/7/2019 ωστόσο ο κ. Χούμπελ θα παραμείνει ως διεθνής παρατηρητής με συμβουλευτικό λόγο μέχρι καλοκαίρι του 2020».

Άξια αναφοράς επίσης η δήλωση του υπευθύνου εθνικών ομοσπονδιών της FIFA ότι σταδιακά πρόκειται να αποχωρήσουν οι διεθνείς ομοσπονδίες από την επιτήρηση του ελληνικού ποδόσφαιρου.

«Θα χρησιμοποιήσουμε τις υπηρεσίες των υπολοιπων μελων σε άλλες χώρες όπου υπάρχουν προβλήματα όπως στην Ελλάδα. Αυτό θα επιφέρει σταδιακή υποχώρηση των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Είναι μια στρατηγική εξόδου εκτός αν στους επόμενους μήνες υπάρξει κάποια κρίση».

Εκτός από τον Περέιρα, κανονικά στα καθήκοντά του διατηρείται και ο συνεργάτης του, Χουάν Αντόνιο Φερνάντεθ Μαρίν, καθώς ανανεώθηκε και το συμβόλαιο του Ισπανού.

Όπως αποφασίστηκε, ξένοι διαιτητές θα διευθύνουν τα μεγάλα και σημαντικά παιχνίδια και την επόμενη σεζόν, έπειτα από το φετινό εγχείρημα, ενώ εκτός από τον Μαρίν, κανονικά στο πόστο τους θα συνεχίσουν τόσο ο Χούμπελ όσο και ο Φούσεκ.

Ο πρώτος έχοντας τον ρόλο του παρατηρητή, ασχολούμενος και με τις εκλογές τη νέα χρονιά, και ο δεύτερος συνεχίζοντας τον ίδιο εποπτικό του ρόλο.

To Top