ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μέξας: “Έπαιξε ρόλο η κούραση στο τέλος…”

Ο Κώστας Μέξας εστίασε την βασική αιτία της ήττας του Απόλλωνα από τον Άρη στην κούραση των παικτών του στο φινάλε του παιχνιδιού.

Ο τεχνικός των Πατρινών τόνισε: «Περιμέναμε πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε. Προσπαθήσαμε να ετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα το παιχνίδι, προσπαθώντας να περιορίσουμε κάποια από τα ατού του Άρη. Σε κάποια από τα κομμάτια που είχαμε πει ότι πρέπει να προσέξουμε ήμασταν καλοί, αλλού δεν τα καταφέραμε. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε ρόλο η κούραση, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, βρήκε ο Άρης ελεύθερα και μεγάλα σουτ και τα έβαλε. Χάσαμε και επτά αμυντικά ριμπάουντ στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί όπου ξέραμε ότι Άρης με Χάγκινς, Γουάιτ και Κοέν είναι πολύ δυνατός. Πάλεψαν τα παιδιά, τους αξίζουν συγχαρητήρια, έδειξαν χαρακτήρα για άλλο ένα παιχνίδι και θα πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια. Συγχαρητήρια στον Άρη και τον κόουτς για όλη την πορεία, τους εύχομαι καλή συνέχεια».

Πρόσθεσε πως «πικρία υπάρχει γιατί θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι σε κάποιες καταστάσεις. Είχαμε μικρό ροτέισον στα γκαρντ και αυτό επηρέασε κάποιες αντιδράσεις μας. Πάντα όταν χάνεις υπάρχει πίκρα, αλλά η προσπάθεια ήταν ότι καλύτερο. Το παιχνίδι έγινε σε μπασκετική ατμόσφαιρα, με κόσμο κι από τις δύο ομάδες, χωρίς έκτροπα. Ήταν μια πολύ ωραία εικόνα για το άθλημά μας».

Για το θέμα Ντίλαρντ σχολίασε πως «επηρέασε την ομάδα σίγουρα. Είναι λάθος και η τιμωρία του είναι σωστή, απλά έγινε σε μια φάση που η ομάδα είχε πολύ καλό ρυθμό, χημεία, ρόλους ταυτότητα και γινόταν κάθε φορά και καλύτερη… Αυτό μας έβγαλε από το πως πηγαίναμε, έγινε ότι έγινε με την τιμωρία, αλλά τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πολύ καλά με Καβάλα και Κηφισιά και με Παναθηναϊκό. Μας πείραξε στο τέλος που η τιμωρία ενώ στον ΕΣΑΚΕ είχε λήξει από 3/3, ήρθε μια επιστολή από την FIBA την Παρασκευή στις 12.30… Αυτό με πείραξε, γιατί ίσως θα μπορούσαμε να κάνουμε άλλες κινήσεις».

To Top