Μέξας: «Δύσκολη χρονιά για τον Άρη, άλλαξε πολλά ο Αγγέλου»

Ο πρώην προπονητής των Τρικάλων Κώστας Μέξας μίλησε με αφορμή το σημερινό παιχνίδι Άρης-Ρέθυμνο.

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Αρχικά την κακή φετινή πορεία του Άρη ανέφερε:

Ήταν γενικά μια δύσκολη χρονιά για τον Άρη σε όλα τα επίπεδα, και διοικητικά και αγωνιστικά, έχει τους παίκτες που ήταν ήδη κουρασμένοι μιας και το ρόστερ ήταν ελλιπές για να ανταποκριθεί σε δυο παιχνίδια την εβδομάδα.

Για το τι άλλαξε ο Βαγγέλης Αγγέλου στον Άρη:

Αντικειμενικά η δουλειά ενός προπονητή που αναλαμβάνει μια ομάδα στο τέλος της χρονιάς είναι δύσκολη, οι παίκτες ήταν ήδη κουρασμένοι από την Ευρωπαική πορεία της ομάδας, αυτό πάντως που έχει αλλάξει με τον κ.Αγγέλου είναι η ένταση που παίζει η ομάδα σε επίθεση και άμυνα.

Έχουν αλλάξει πράγματα στο κομμάτι της τακτικής, αλλά το σημαντικότερο κομμάτι είναι η ένταση που προσπαθεί να παίξει και στα δυο μισά το γηπέδου.

Για το ότι ο Άρης είναι από τις ελάχιστες ομάδες που στηρίζονται στον Ελληνικό του κορμό:

Το ότι ο Άρης στηρίζεται πολύ στον Ελληνικό κορμό δεν είναι πολύ καλό, σημαίνει ότι κάποια πράγματα δεν πήγαν καλά στην επιλογή ξένων παικτών, για αυτό βρέθηκε και η ομάδα σε αυτήν την θέση.

Αν ξέραμε από την αρχή της χρονιάς ότι ο Άρης θα στηριχθεί στον Φλιώνη, τον Μούρτο, τον Τσαιρέλη θα λέγαμε ότι κάτι δεν πάει καλά, τα παιδιά όμως όπως αποδείχθηκε βοήθησαν πάρα πολύ την ομάδα.

Για το αν κέρδισε ο Άρης με το ότι χρησιμοποίησε ορισμένους Έλληνες παίκτες:

Θεωρώ πως ναι, κάποια παιδιά βγήκαν μπροστά και δείχνουν ότι μεγαλώνουν σιγά-σιγά, όπως ο Φλιώνης κυρίως, που δείχνει να γίνεται ένας κανονικός παίκτης Α1.

Για την αποχώρηση του Παναγιώτη Γιαννάκη και ότι δεν έγινε με τον ιδανικό τρόπο:

Σε αυτήν την δουλειά γίνονται πολλά πράγματα διαφορετικά από ότι τα ονειρευόμαστε, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα των προπονητών.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης σίγουρα είναι ένα πολύ μεγάλο όνομα όμως κάποια στιγμή φαντάζομαι ότι κρίθηκε ως προπονητής.

Είναι ξεκάθαρο ότι και τα προβλήματα επηρέασαν τα προβλήματα, τώρα το πόσο το ξέρουν οι άνθρωποι που είναι μέσα.

Για το ότι και ο ίδιος αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα ως προπονητής των Τρικάλων:

Είχαμε και εμείς κάποια προβλήματα, όμως δεν ήταν μόνο αυτά που επηρέασαν την απόφαση μου να αποχωρήσω, τα πράγματα δεν ήταν ιδανικά αλλά δεν φταίει αυτό σίουρα, δεν βγάζω απέξω ούτε την δική μου ευθήνη ούτε των παικτών.

Για το που θα κριθεί το σημερινό παιχνίδι:

Το πρώτο κομμάτι θα είναι το πως τα παιδιά του Άρη μετά από την πίεση που έζησαν αυτό το διάστημα όση ένταση θα έχουν, και αν δεν έχουν αδειάσει σωματικά και πνευματικά.

Από την άλλη μπορεί να είναι πιο απελευθερωμένοι, να παίξουν καλύτερα και να μπούνε και περισσότερα σουτ.

Το Ρέθυμνο βασίζεται στο γρήγορο παιχνίδι, έχει ένα παιδί που αν είναι σε καλή μέρα και βρει ρυθμό είναι δύσκολο να τον σταματήσεις, νομίζω ότι πρέπει ο Άρης να έχει αμυντικό tantition σήμερα, θέλει αμυντικό ριμπάουντ, θέλει ένας εναντίων ενός άμυνα και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό το πως θα μπορέσει να σουτάρει ο Άρης στο παιχνίδι για να ανεβάσει το σκορ.

Για το που θα βρίσκεται εκείνος την επόμενη χρονιά:

Αυτό πραγματικά δεν το ξέρει κανένας, όποιος προπονητής είναι εκτός δουλειάς περιμένει να δει ποια θα είναι η επόμενη μέρα.

Όσο δεν δουλεύεις πάντα προσπαθείς να εκμεταλευτείς τον χρόνο σου όσο το δυνατόν καλύτερα.

To Top