ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μέξας: “Ο Άρης έχει προβάδισμα και λόγω έδρας, θα επενδύσει στο ενεργειακό κομμάτι”

Ο Κώστας Μέξας μίλησε για το αυριανό ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ τονίζοντας ότι οι κιτρινόμαυροι θα επενδύσουν στο ενεργειακό κομμάτι, ενώ θεωρεί ότι έχουν μιρό προβάδισμα λόγω έδρας και κούρασης του αντιπάλου από τα Ευρωπαϊκά ματς.

Όπως είπε μιλώντας στον Flash 99,4 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-PRESS”: «Το ενεργειακό κομμάτι πιστεύω πως είναι το πρώτο μεγάλο στοιχείο που θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο, εκεί θα επενδύσει ο κόουτς Καστρίτης. Σίγουρα θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από διαδοχικά παιχνίδια στην Ευρώπη, κουβαλάει την κούραση από  τα ματς με τη Ρίτας και ο Άρης θα χτυπήσει εκεί. Εξάλλου ο Άρης στην έδρα του και με τον κόσμο στο πλευρό του στηρίζεται πολύ στο ενεργειακό κομμάτι και ειδικά σε ένα γεμάτο, όπως το περιμένουμε, Παλέ. Και αυτό το κομμάτι είναι το πρώτο που μπορεί να επηρεάσει τη μορφή του αγώνα. Νομίζω έχει ένα μικρό προβάδισμα ο Άρης”.

 Αναλυτικότερα επισήμανε ότι: “H πίεση του Άρη στους τρεις περιφερειακούς του ΠΑΟΚ (Φράνκε, Χαντς, Ράιλι) είναι αναμενόμενη και σημαντικό ρόλο θα παίξει η κατάσταση που θα βρίσκεται ο Ράιλι, ο οποίος είχε ένα θέμα τραυματισμού. Επιπλέον, είδαμε στα τελευταία ματς του ΠΑΟΚ τα βασικά του όπλα έδειξαν καταπονημένα και εδώ έρχεται πάλι το θέμα της ενέργειας που καλείται να αντιμετωπιστεί. Και η ατομική άμυνα των δύο ομάδων είναι πολύ σημαντική. Οι περιφερειακοί και των δύο παίζουν πολύ στο ένας εναντίον ενός και η αμυντική αντίδραση των παικτών θα αποτελέσει κρίσιμο παράγοντα. Όπως επίσης  τα ριμπάουντ είναι ένας πολύ καθοριστικός τομέας. Μέσα στο Παλέ ο Άρης παίρνει πολλή ενέργεια από τις δεύτερες επιθέσεις του και αν καταφέρει να τρέξει, πάρει τα ριμπάουντ και βάλει τα σουτ του έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη”.

Επίσης υπογράμμισε ότι: “Σημαντική θα είναι και η αντίδραση και προσαρμογή του ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά και στην πίεση που θα βάλει ο Άρης τόσο εντός παρκέ, όσο και από την κερκίδα. Οι δύο ομάδες δεν διαφέρουν πολύ, ένα ελαφρύ, ωστόσο, προβάδισμα λόγω έδρας πηγαίνει στον Άρη. Περιμένω ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι από εκείνο του πρώτου γύρου και στο τακτικό κομμάτι».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

To Top