Μέξας: «Πιο αμφίρροπο το Άρης – ΠΑΟΚ»

Αμφίρροπο χαρακτήρισε τον αυριανό προημιτελικό μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ ο Κώστας Μέξας.

Ο προπονητής του Λαυρίου μίλησε για το Final 8 και τους προημιτελικούς, ενώ επαίνεσε την κίνηση της ΕΟΚ για την παράλληλη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Γυναικών.

Αναλυτικά όσα είπε στο EOK WebRadio…

Για τα πρώτα δύο παιχνίδια του Final-8, ΑΕΚ – Παναθηναϊκός και Άρης – ΠΑΟΚ: «Θεωρώ πως θα είναι πιο αμφίρροπο το Άρης – ΠΑΟΚ. Είναι πρόσφατα τα παιχνίδια των δύο ομάδων και αυτό μπορεί να επηρεάσει εν μέρει κάπως τα ματς αυτά και να έχουμε λίγο διαφορετική εικόνα σε σχέση με εκείνα της Κυριακής και της Δευτέρας. Πιστεύω θα είναι πιο “κλειστό” το Άρης – ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός σίγουρα παραμένει φαβορί, όπως είδαμε και τη Δευτέρα είναι ματς που εξαρτάται πρώτα απ’ τον Παναθηναϊκό και ύστερα απ’ το πόσο καλή θα είναι η ΑΕΚ».

Για το Ολυμπιακός – Περιστέρι: «Νομίζω το Περιστέρι μπορεί να είναι ανταγωνιστικό. Αν ο Ολυμπιακός είναι καλός δεν μπορεί να τον κερδίσει καμία ομάδα στην Ελλάδα, πλην του Παναθηναϊκού, όπως και το αντίστροφο. Το Περιστέρι, όμως, είναι απ’ τις ομάδες που παλεύει κάθε ματς, μπαίνει σε κάθε ματς έτοιμο, έχει ποιότητα και πράγματα που κάνει πολύ καλά, είναι σκληρό στην άμυνα. Σίγουρα ξέρουν και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ότι πρέπει να παίξουν καλά για να κερδίσουν το Περιστέρι. Δηλαδή ο μέτριος Ολυμπιακός μπορεί να έχει θέματα. Είναι και σε καλή κατάσταση το Περιστέρι, είναι ξεκάθαροι οι ρόλοι των παικτών, τους έχουν αποδεχθεί οι παίκτες, γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν μες στο γήπεδο και αυτό φαίνεται κάθε βδομάδα μες στο παρκέ».

Για το παιχνίδι του Προμηθέα με τον Πανιώνιο: «Το περσινό παράδειγμα της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο είναι ένας πολύ καλός οδηγός για τον κόουτς να βοηθήσει τους παίκτες του να μπουν μέσα με τη απαιτούμενη συγκέντρωση, γιατί μιλάμε για ένα προημιτελικό κυπέλλου όπου δεν υπάρχει επιστροφή αν κάνεις λάθος. Σίγουρα πρέπει να πείσει παραπάνω απ’ ό,τι όλοι οι άλλοι προπονητές τους παίκτες του για να παίξουν τα υπόλοιπα παιχνίδια».

Για τη διεξαγωγή του τελικού των γυναικών την ίδια μέρα με των ανδρών: «Είναι πολύ σημαντικό αυτό, είναι πολύ καλή η κίνηση που έγινε φέτος, γιατί και το μπάσκετ γυναικών αξίζει προσοχής. Και η Εθνική Γυναικών πάλι έχει κάνει βήματα τα τελευταία χρόνια με τη νέα “φουρνιά” παικτριών. Είναι κάτι πάρα πολύ ωραίο και συγχαρητήρια σε όποιον το σκέφτηκε».

Για την ατμόσφαιρα: «Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, σε κάθε άθλημα, η συμπεριφορά και των διοικήσεων και των οπαδών είναι διαφορετική απ’ ό,τι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό είναι λίγο και στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα. Νομίζω ότι πρώτα απ’ όλα ξεκινάει απ’ το “θέλω” της πολιτείας, εννοώντας και την παιδεία, στη συνέχεια στις διοικήσεις και τέλος στον κόσμο. Είναι μια μεγάλη διαδικασία την οποία τη βρίσκουμε μπροστά μας αν γίνεται καλά ή όχι. Έχουν γίνει κάποια βήματα μπροστά είναι η αλήθεια και ελπίζουμε να συνεχιστούν».

Για τις δύο νίκες του Λαυρίου με Προμηθέα εντός και Μαρούσι εκτός: «Σίγουρα είναι μια πολύ καλή παρακαταθήκη οι δύο νίκες που κάναμε, ήταν πολύ σημαντικές. Θα δουλέψουμε τώρα στη διακοπή, γιατί έχουμε και αρκετά νέα πρόσωπα τον τελευταίο 1.5 μήνα, έτσι ώστε να μπούμε στη τελική ευθεία όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και να κάνουμε τις νίκες που χρειάζεται για να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής όσο πιο γρήγορα γίνεται».

To Top