Μέρα ανακούφισης στην ΚΑΕ, αλλά έρχεται… Γολγοθάς διαπραγματεύσεων!

Η σημερινή μέρα δεν είναι μέρα χαράς ή ικανοποίησης για την ΚΑΕ Άρης. Είναι μέρα ανακούφισης, γιατί από εδώ και πέρα και μέχρις τις 22 Φεβρουαρίου, οι διοικούντες μπορούν να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της ΚΑΕ σε μια νέα βάση, έχοντας ως “όπλο” την προσωρινή διαταγή υπαγωγής στο άρθρο 99.

Η πρώτη… ατάκα που βγαίνει από το στόμα των παραγόντων του Άρη μετά την σημερινή εξέλιξη δεν είναι… πανηγυρισμός. “Έχουμε μπροστά μας να διανύσουμε έναν Γολγοθά! Τώρα είναι που χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση γύρω από την ομάδα. Με τη σημερινή απόφαση δεν γλίτωσε ο Άρης, πάλι χρειάζονται χρήματα”, λένε οι διοικούντες.

Άμεσα θα συγκροτηθεί “ομάδα εργασίας” και θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις από μηδενική βάση με όλους τους πιστωτές, ζητώντας ουσιαστικά να συμφωνήσουν στους προτεινόμενους διακανονισμούς. Το 60% των πιστωτών χρειάζεται η ΚΑΕ για να είναι νόμιμη για να μπει στο άρθρο 99. Μεγάλο ρόλο θα παίξει η τήρηση και η συνέπεια της ρύθμισης προς την εφορία. “Αυτό είναι ένα μεγάλο ατού για μας, το ότι έστω και με δυσκολία, πληρώνουμε την ρύθμιση”, έλεγε στέλεχος της ΚΑΕ.

 

To Top