ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μέρκελ: Απαιτούνται περισσότερα από την Ελλάδα – Χρειαζόμαστε πολυετές πρόγραμμα

Στη σκληρή και αδιάλλακτη στάση επιμένει η Γερμανία ζητώντας επιπλέον μέτρα από την Ελλάδα.

Το «μπαλάκι» στην ελληνική κυβέρνηση για λύση του «γόρδιου δεσμού» των διαπραγματεύσεων έριξε η Γερμανίδα καγκελάριος μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η κ. Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συζήτηση 3ου προγράμματος στο ESM» και επανέλαβε την ετοιμότητα της ευρωζώνης να προστατεύσει το ευρώ.

«Περιμένουμε μέχρι Πέμπτη η ελληνική κυβέρνηση να έχει υποβάλλει λεπτομερέστατες προτάσεις», είπε η καγκελάριος επισημαίνοντας ότι η συζήτηση για τρίτο πρόγραμμα θα προϋποθέτει ότι αυτό θα είναι πολυετές.

«Υπάρχουν ελάχιστες μέρες για το πώς θα πάμε παρακάτω. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέλαβε την υποχρέωση να υποβάλει αίτημα στον ΕSM αύριο. Η Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής θα γίνει με τους 28 ηγέτες, επειδή το θέμα της Ελλάδας δεν αφορά πλέον μονάχα την ευρωζώνη», είπε η κ. Μέρκελ σε αυστηρό ύφος.

«Σεβόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αλλά υπάρχουν και οι λαοί άλλων 18 χωρών στην ευρωζώνη», σημείωσε η καγκελάριος και υπογράμμισε ότι απαιτούνται περισσότερα μέτρα από αυτά που έχει καταθέσει η Αθήνα. 

Πηγή: newsbomb.gr

To Top