Μέρκελ: «Να τα χιλιάσετε κ. Κωνσταντίνε Μητσοτάκη» (κλείνει τα… 95)!

Τις ευχές της προς τον Κων/νο Μητσοτάκη για τα 95α γενέθλιά του εκφράζει η Άνγκελα Μέρκελ. Σε επιστολή της εξαίρει τη μακρά πολιτική του διαδρομή, τονίζοντας ότι του αξίζει ο σεβασμός κι η αναγνώριση. 

Κάνε την εγγραφή σου στη Novibet με 100% Bonus

Γεννήθηκε με τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και πριν τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ναι, σωστά μαντέψατε. Είναι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που έχει την Παρασκευή τα γενέθλιά του, κλείνει τα 95 και μπαίνει, αισίως, στα 96.

Γεννημένος στις 18 Οκτωβρίου 1918, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, παραμένει ο μακροβιότερος Έλληνας πολιτικός. Υπουργός και πρωθυπουργός, εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής το 1946 και παρέμεινε ενεργό μέλος του Κοινοβουλίου έως το 2004, επί έξι δεκαετίες.

Υπήρξε συνομήλικος με τον, επίσης, πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη (26 Δεκεμβρίου 1918 – 15 Μαρτίου 2006), και έντεκα χρόνια μικρότερος από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή (8 Μαρτίου 1907 – 23 Απριλίου 1998).

Ένα χρόνο μεγαλύτερος από τον Ανδρέα Παπανδρέου (5 Φεβρουαρίου 1919 – 23 Ιουνίου 1996), είδε τον μεγάλο αντίπαλό του να τον κερδίζει στις εκλογές, ανήμερα των 63ων γενεθλίων του (18 Οκτωβρίου 1981).

Παρά τα … χρονάκια του, ο Κων/νος Μητσοτάκης ξεχωρίζει για την ενεργητικότητά του, αλλά και για την επιθυμία του να είναι «μέσα» στο πνεύμα των καιρών.

Έτσι, πρόσφατα μπήκε στον κόσμο των social media, (Facebook – twitter), «ανεβάζοντας» συχνά-πυκνά πολιτικές δηλώσεις.

«Alles Gute zum Geburtstag…»

Τις ευχές της στον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, για τα 95α γενέθλιά του έστειλε με επιστολή της η Άνγκελα Μέρκελ.
Η Γερμανίδα καγκελάριος μιλάει με θερμά λόγια μιλά για την προσφορά του Έλληνα πολιτικού, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην περίοδο που ήταν πρόεδρος της ΝΔ (1984-1993).

Το πλήρες κείμενο της επιστολής της κ. Μέρκελ στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ είναι το εξής:

«Αξιότιμε κύριε πρώην Πρωθυπουργέ,
Αγαπητέ Κωνσταντίνε Μητσοτάκη,

Για τα 95α σας γενέθλια, σας συγχαίρω ιδιαιτέρως εγκάρδια, προσωπικώς και εξ ονόματος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας.
Στη μακρόχρονη πολιτική σας πορεία, εξασφαλίσατε σημαντικά οφέλη για τη χώρα σας. Και ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεισφέρατε σημαντικά στην ανάδειξη του κόμματος σας τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Για αυτή σας την αδιάκοπη δράση, σας αξίζει ο σεβασμός και η αναγνώριση.

Σας εύχομαι επίσης προσωπική ευτυχία και την ευλογία του Θεού.
Με φιλικούς χαιρετισμούς, Angela Merkel»

Πηγή: sport-fm.gr

To Top