Λαμπριάννα Πήττα: Μέσα από τα μάτια μιας “κιτρινόμαυρης” πρωταθλήτριας…

Η αρχηγός του γυναικείου βόλεϊ του Άρη στις νεανίδες, Λαμπριάννα Πήττα, μίλησε στο PRESSARIS, προχωρώντας σε μία απολογιστική συνέντευξη για τη φετινή άκρως επιτυχημένη προσπάθεια, που κατέβαλλαν οι “κιτρινόμαυρες”. Εστιάζει στις δυσκολίες που απαιτεί ο πρωταθλητισμός, καθώς και στην κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Επιμέλεια: Δώρα Λάμπρου

Πως φτάσατε στην κατάκτηση του τίτλου;

“Αρχικά να πω πως αυτός ήταν ο στόχος μας από την αρχή της σεζόν, ήταν δηλαδή η υπεράσπιση του τίτλου γιατί  και πέρυσι το είχαμε κατακτήσει. Το Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης ήταν αρκετά δύσκολο αν και τα καταφέραμε.

Για την Αθήνα είχαμε τρεις συνεχόμενους αγώνες πρώτα με τον Μαρκόπουλο μετά  με το Αιγάλεω και μετά με το Βότση, ο οποίος ήταν ο δευτεραθλητής της Θεσσαλονίκης. Ήταν αρκετά δύσκολοι αγώνες. Πολύ κρίσιμος ο δεύτερος αγώνας με το Αιγάλεω, ομάδα η οποία εν τέλει βγήκε δεύτερη.

Στο συγκεκριμένο αγώνα δείξαμε χαρακτήρα σαν ομάδα επειδή έχουμε έμπειρες αθλήτριες οι οποίες όλες στελεχώνουν την γυναικεία ομάδα του Άρη στην Α1. Κι αν και στο τρίτο σετ βρεθήκαμε να χάνουμε με 20-18 , αν δεν κάνω λάθος, μπορέσαμε και το ανατρέψαμε και κατακτήσαμε το σετ και στη συνέχεια και το παιχνίδι”.

Είναι καθαρά θέμα σκληρής δουλειάς η φετινή τεράστια επιτυχία;

“Ο Άρης πάντα πήγαινε στο Φαιναλ Φορ Θεσσαλονίκης και τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει να πηγαίνει και στο Φαιναλ Φορ Ελλάδος. Αυτό δείχνει ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στις προπονήσεις. Πολλές παίκτριες στελεχώνουν την γυναικεία ομάδα και παίρνουν εμπειρίες. Ο προπονητής μας Γιάννης Τσαϊρέλης έχει βοηθήσει πολύ σε αυτήν την πρόοδο καθώς και τους δύο τίτλους τους πήραμε με αυτόν προπονητή”.

Η αθλητική σου ζωή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον σύλλογο…

“Εγώ παίζω 11 χρόνια στον Άρη. Ξεκίνησα από τις ακαδημίες και έχει χρόνια που παίζω και στην γυναικεία ομάδα.Υπάρχουν κι άλλες αθλήτριες οι οποίες έχουν ξεκινήσει στον Άρη και παίζουν στην γυναικεία ομάδα όπως η Μαρία Χίτζιου, είτε έχουν έρθει στις ακαδημίες ή στα αναπτυξιακά κι έχουν καταφέρει και παίζουν στην γυναίκεια ομάδα.

Ο σύλλογος γενικότερα προσπαθεί και προωθεί τα παιδιά του όσο μπορεί και γι’ αυτό πολλές παίκτριες στελεχώνουν την γυναικεία ομάδα.Τα τρία τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να ξαναέρθει στα μεγάλα σαλόνια της Α1 και φέτος είμαστε κιόλας δεύτερες στις γυναίκες κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ καλό για τον σύλλογο”.

Για την τωρινή κατάσταση του συλλόγου…

“Ο Άρης έκλεισε τα 104 χρόνια του την ημέρα που πήραμε εμείς το Πρωτάθλημα Ελλάδος των νεανίδων και καθώς σηκώναμε το κύπελλο τραγουδούσαμε  το σύνθημα που λέει ‘’Χρόνια πολλά αγάπη μου γλυκιά’’. Προφανώς ο σύλλογος έχει μια πολύ μεγάλη ιστορία τόσο στο βόλεϊ όσο και στα υπόλοιπα αθλήματα”.

Πως συνδυάζεται ο πρωταθλητισμός σε αυτό το επίπεδο με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που υπάρχουν;

“Δυστυχώς το γυναικείο βόλεϊ είναι ερασιτεχνικό. Έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες προκειμένου να γίνει επαγγελματικό. Μια προσπάθεια είναι κι αυτή που κάνει η ΠΑΣΑΠ. Εμείς που παίζουμε βόλεϊ και έχουμε σχολές, εγώ παραδείγματος χάριν είμαι φοιτήτρια ιατρικής στο δεύτερο έτος, απλά επειδή αγαπάμε πάρα πολύ αυτό που κάνουμε συνεχίζουμε και το κάνουμε. Υπάρχουν πολλές αθλήτριες τόσο στην  ομάδα μου όσο και σε άλλες ομάδες που συνδυάζουν τον πρωταθλητισμό με την σχολή ή ακόμα και τη δουλειά τους. Όταν αγαπάς κάτι κάνεις τα πάντα προκειμένου να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις . Φυσικά όμως θα θέλαμε να γίνει επαγγελματικό για να έχουμε και εμείς την αναγνώριση”.

To Top