Μέσι: “Καλύτερα που παίζουμε στο Μπερναμπέου”

Πολλοί θα πίστευαν ότι ο Λιονέλ Μέσι θα προτιμούσε να αντιμετωπίζει την αιώνια αντίπαλο της Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, στο γήπεδο της ομάδας του, το «Καμπ Νόου». Κι όμως…

Ο αστέρας των «μπλαουγκράνα» αρέσκεται στους αγώνες στο «Μπερναμπέου», καθώς εκεί οι Μαδριλένοι αναγκάζονται να εμφανιστούν περισσότερο επιθετικοί, όπως τόνισε.

«Όταν παίζουμε στο “Μπερναμπέου”, δημιουργούνται πολύ περισσότεροι χώροι. Επιτίθενται (σ.σ.: οι της Ρεάλ) περισσότερο, καθώς αυτή είναι η υποχρέωσή τους ως γηπεδούχοι και ο κόσμος τους, τους ωθεί προς αυτό. Στο “Καμπ Νόου” παίζουν ένα διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου.

Κάθονται λίγο περισσότερο πίσω, έχουν κοντά τις γραμμές τους και χτυπούν στην κόντρα, επειδή έχουν πολύ γρήγορους παίκτες μπροστά. Εδώ το παιχνίδι γίνεται πιο κλειστό και περίπλοκο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός άσος εν όψει του αυριανού (18/12, 21:00) ντέρμπι στο γήπεδο των Καταλανών.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα κληθεί να αγωνιστεί για ακόμα ένα παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σύνθεσή της. Ο Πορτογάλος επιθετικός επί εννιά χρόνια «σημάδεψε» τις εν λόγω αναμετρήσεις. Από το καλοκαίρι του 2018, όμως, αποτελεί παρελθόν από τους «μερένχες» και εδώ και λίγους μήνες ο Εντέν Αζάρ είναι αυτός που έχει κληθεί να μπει στα… παπούτσια του.

«Ο Αζάρ έχει πολύ ποιότητα. Είναι διαφορετικός τύπου ποδοσφαιριστής, ο οποίος μπορεί να φέρει σε ανισορροπία τις αντίπαλες άμυνες. Όμως, θεωρώ ότι είναι διαφορετικός από τον Κριστιάνο, με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Είναι πολύ δύσκολο να αντικαταστήσεις τον Κριστιάνο, όμως και ο Αζάρ είναι επίσης πολύ καλός παίκτης», εξήγησε ο Μέσι.

Ταυτόχρονα, πήρε θέση και στην κριτική που ασκείται στον Ζινεντίν Ζιντάν, στηρίζοντας τον τεχνικό της «Βασίλισσας».

«Μου προκαλεί εντύπωση, ωστόσο, αυτοί που βρίσκονται καιρό στο ποδόσφαιρο -ακόμα περισσότερο αυτοί που βρίσκονται σε μεγάλα κλαμπ- γνωρίζουν ότι είναι φυσιολογικό. Οι άνθρωποι ξεχνούν πολύ εύκολα το τι συνέβη στο παρελθόν και έχουν καθημερινές απαιτήσεις. Ο Ζιντάν σίγουρα όταν επέστρεφε, γνώριζε ότι τα τρία Champions League που κέρδισε δεν θα μετρούσαν πλέον για τους οπαδούς, οι οποίοι θα είχαν τις ίδιες απαιτήσεις που είχαν από την πρώτη μέρα. Οι προπονητές και οι παίκτες των μεγάλων ομάδων ξέρουν ότι βρίσκονται διαρκώς στο επίκεντρο και ζουν υπό πίεση», υποστήριξε ο ηγέτης των Καταλανών.

Κλείνοντας, ο «Λέο» σχολίασε και τον χρόνο συμμετοχής των ποδοσφαιριστών της Μπαρτσελόνα.

«Πραγματικά, πιστεύω ότι όλοι είμαστε πολύ σημαντικοί. Υπάρχουν φορές που είναι η σειρά κάποιου άλλου να παίξει και τότε σκέφτομαι ότι πρέπει να το πάρω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γνωρίζοντας ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να νιώθουν όλοι σημαντικοί μέσα στα αποδυτήρια, καθώς χρειαζόμαστε να έχουν όλοι κίνητρα, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας», υπογράμμισε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Μέσι.

To Top