Μέσι: Οι φανέλες του στο Μουντιάλ πωλήθηκαν στα 7,1 εκατ. ευρώ, άθικτο το ρεκόρ του Τζόρνταν

Οι προβλέψεις περίμεναν προσφορά άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ που θα έσπαγε κάθε ρεκόρ στο πέρασμά της, αλλά τελικά η πραγματικά αποδείχθηκε πιο… συγκρατημένη.

Το σετ με τις έξι φανέλες που φόρεσε ο Λιονέλ Μέσι κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ τελικά δεν κατάφερε να ξεπεράσει Τζόρνταν και Μαραντόνα, καθώς πουλήθηκε στην τιμή των 7,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για την πιο ακριβή πώληση αθλητικού κειμηλίου για το 2023, αλλά και πάλι δεν αποδείχθηκε αρκετή για να κοιτάξει στα μάτια δημοπρασίες που χαράχθηκαν στην ιστορία.

Πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας άλλωστε οι ειδικοί περίμεναν μια προσφορά που θα ξεπερνούσε τα 10,09 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για την φανέλα που φόρεσε στον Παιχνίδι 1 των Τελικών του ΝΒΑ το 1998 ο Μάικλ Τζόρνταν, θέτοντας έτσι νέο ορόσημο στις τιμές για αθλητικά προϊόντα.

Παρόλα αυτά το ρεκόρ του Τζόρνταν παρέμεινε άθικτο, όπως και το αντίστοιχο του Ντιέγκο Μαραντόνα! Η φανέλα άλλωστε που φόρεσε ο Αργεντινός θρύλος κόντρα στην Αγγλία στο περίφημο Μουντιάλ του 1986 δημοπρατήθηκε στα 8,4 εκατομμύρια ευρώ στην πιο ακριβή πώληση φανέλας ποδοσφαιριστή στην ιστορία, τίτλο που διατηρεί πλέον μέχρι και σήμερα παρά τις εκτιμήσεις που προηγήθηκαν για… αλλαγή σκυτάλης.

To Top