Μέσι: “Πηγαίνω στην Ίντερ Μαϊάμι, δεν γυρίζω στην Μπαρτσελόνα”

Ο Λιονέλ Μέσι επιβεβαίωσε ότι η επόμενη ομάδα του θα είναι η Ίντερ Μαϊάμι, με κοινή συνέντευξη που παραχώρησε από το Παρίσι στην Mundo Deportivo και στη Sport.

Ο Λιονέλ Μέσι το ανακοίνωσε, είναι γεγονός. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ αποφάσισε να αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός Ευρώπης και συγκεκριμένα στην αμερικανική ήπειρο. Η Ίντερ Μαϊάμι είναι ο τρίτος σταθμός στη διασυλλογική καριέρα του, έπειτα από την Μπαρτσελόνα και την Παρί.

Ο 35χρονος πρωταθλητής κόσμου παραχώρησε από κοινού συνέντευξη στις δύο κορυφαίες αθλητικές εφημερίδες της Βαρκελώνης, στην Mundo Deportivo και στη Sport, στις οποίες εξήγησε τους λόγους της απόφασής του.

Για την απόφασή του να μην επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα

“Πραγματικά ήθελα, ήμουν ενθουσιασμένος που θα μπορούσα να επιστρέψω, όμως από την άλλη, έχοντας βιώσει όσα βίωσα και με την αποχώρηση που είχα, δεν ήθελα να βρεθώ ξανά σε ίδια κατάσταση, δηλαδή να περιμένω να δω τι θα συνέβαινε και άφηνα το μέλλον μου στα χέρια άλλων”, δήλωσε μεταξύ άλλων.

“Ήθελα να πάρω την απόφαση μόνος μου, να σκεφτώ τον εαυτό μου, την οικογένειά μου. Αν και άκουσα ότι η La Liga αποδέχθηκε τα πάντα και ότι όλα ήταν εντάξει για να επιστρέψω, υπήρχαν ακόμη πολλά πράγματα για να γίνουν. Άκουσα ότι έπρεπε να πουλήσουν παίκτες ή να μειώσουν μισθούς και η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να συμβεί αυτό ή να αποκτήσω εγώ κάτι που προέκυψε από τέτοιες πράξεις.

Με είχαν κατηγορήσει ήδη για πολλά πράγματα που δεν ήταν αλήθεια στην καριέρα μου στην Μπαρτσελόνα και είχα κουραστεί ήδη, με συνέπεια να μην θέλω να τα περάσω ξανά.

Όταν έφυγα, η La Liga είχε επίσης αποδεχθεί το συμβόλαιό μου, όμως στο τέλος δεν μπορούσε να γίνει. Οπότε φοβόμουν ότι το ίδιο θα μπορούσε να γίνει ξανά. Τότε είχα έρθει εδώ στο Παρίσι, έμενα σε ξενοδοχείο για πολύ καιρό με την οικογένειά μου, με τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο κι εγώ να είμαι ακόμα στο ξενοδοχείο.

Τώρα ήθελα να πάρω τη δική μου απόφαση και γι’ αυτό δεν ήθελα να επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα. Αν και θα μου άρεσε, δεν μπορούσα. Είμαι επίσης σε μία φάση που θέλω να βγω από τη σφαίρα μου λίγο, να σκεφτώ για την οικογένειά μου. Όπως έλεγα, πέρασα δύο χρόνια που σε οικογενειακό επίπεδο δεν μου άρεσαν. Είχα έναν φανταστικό μήνα για μένα, κερδίζοντας το Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως εκτός αυτού, ήταν δύσκολη περίοδος για μένα.

Μεγαλύτερη βαρύτητα στην απόφασή μου είχε το να αποφασίσω εγώ και να μην χρειαστεί να περιμένω πάλι και να συμβεί το ίδιο πράγμα που μου είχε συμβεί. Όπως είπα, έχοντας πετύχει τα πάντα, ήθελα να ψάξω για κάτι άλλο, να έχω ηρεμία στο μυαλό μου”.

 

To Top