Μέσι πρόκρισης με δύο γκολ και δύο ασίστ

O Λιονέλ Μέσι με δύο γκολ και δύο ασίστ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκης-πρόκρισης (5-1) της Μπαρτσελόνα επί της Λιόν στα προημιτελικά του Champions League. Κοουτίνιο, Πικέ και Ντεμπελέ τα άλλα “μπλαουγκράνα” γκολ.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Η Μπαρτσελόνα μπήκε αποφασισμένη να “καθαρίσει” από νωρίς την πρόκριση. Σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο δεκάλεπτο οι “μπλαουγκράνα” κατάφεραν να “κρύψουν” την μπάλα, όχι όμως και να τελειώσουν τη φάση.

Μόλις τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του ματς ο Λόπες απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ το εξαιρετικό σουτ του Μέσι. Μέχρι να φθάσει η μπάλα στον Αργεντινό, ο Κοουτίνιο με τον Τζόρντι Άλμπα και τον Σουάρες έκαναν απίθανα πράγματα με τους φιλοξενούμενους… θεατές.

Η μπάλα “κρύφτηκε” από τους γηπεδούχους και μετά από τρία λεπτά (7′), και πάλι ο Αργεντινός ήταν ο τελικός αποδέκτης εντός περιοχής, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση όπως θα ήθελε.

Στο 16ο λεπτό ο Λουίς Σουάρες έπεσε στο έδαφος ύστερα από επαφή με τον Τζέισον Ντεναγέ, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι. Ακόμη και Ισπανοί κριτικοί διαιτησίες το σχολίασαν ως έντονα αμφισβητούμενο, ο Πολωνός ρέφερι, Σίμον Μαρτσίνιακ, προσέφυγε στο VAR πριν λάβει την οριστική του απόφαση.

Ύστερα από δύο λεπτά (18′) ο Λιονέλ Μέσι – ο οποίος έφθασε τις 131 συμμετοχές στη διοργάνωση, ξεπέρασε τον Αντρές Ινιέστα (130) και κυνηγά τον Τσάβι (151) – εκτέλεσε α λα Πανένκα το πέναλτι, ήταν εύστοχος κι άνοιξε το σκορ.

Οι “γκον” απείλησαν στο 20′. Ο Ντεπάι βγήκε από αριστερά, έδωσε στον Ντεμπελέ, ο δεύτερος έκανε το σουτ, η μπάλα κοντράρει στον Λανγκλέ κι έφυγε κόρνερ. Μετά από οκτώ λεπτά (28′) ο Σουάρες βγήκε από αριστερά, σταμάτησε, έφερε την μπάλα στο δεξί, έκανε το σουτ, ο Λόπες απομάκρυνε και πάλι.

Στο 31ο λεπτό ήλθε το 2-0. Ο Λουίς Σουάρες “άδειασε” με μία ντρίμπλα δύο αντιπάλους και παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να τελειώσει μόνος του τη φάση, απέδειξε τον αλτρουισμό του. “Έσπασε” την μπάλα στον Φιλίπε Κοουτίνιο, ο οποίος σε κενή εστία διεύρυνε το προβάδισμα των γηπεδούχων.

Στο 37′ ο Σουάρες απέφυγε τον Μαρσέλο με μαγική ενέργεια, έφυγε μόνος του, διένυσε όλο το γήπεδο, έκανε και το σουτ, η μπάλα έξω. Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε και το δεύτερο. Με την έναρξή του ο Λιονέλ Μέσι βγήκε δεξιά εντός περιοχής, “έσκαψε” προ του Γκορζελέν – αντικατέστησε τον Λόπες που τραυματίστηκε σε σύγκρουση με τον Κοουτίνιο – αλλά ο Μαρσάλ έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Κι όμως η Λιόν κατάφερε να μπει ξανά στο ματς. Στο 58ο λεπτό μείωσε σε 2-1.  Οι “μπλαουγκράνα” δεν μπόρεσαν ν’ απομακρύνουν την μπάλα, η οποία βρέθηκε στον αέρα. Ο Τουσάρ την κατέβασε και με σουτ μείωσε.

Οι “γκον” έφεραν… φαντάσματα πάνω από τη Βαρκελώνη, αλλά διασκεδάστηκαν από τον Λιονέλ Μέσι. Στο 78′ ο Αργεντινός πήρε την μπάλα, με διαδοχικές προσποιήσεις “άδειασε” τους Ντεναγέ και Μαρσέλο, έκανε το σουτ με το δεξί, ο Γκορζελέν ακούμπησε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε ν’ απομακρύνει την μπάλα από τα δίχτυα.

Κι αφού έβαλε δύο γκολ, έδωσε και ισάριθμες ασίστ. Ύστερα από δύο λεπτά πήρε την μπάλα στο κέντρο, έφυγε προς τα δεξιά, έβγαλε μια αδιανόητα μαγική πάσα για τον Πικέ ο οποίος είχε φύγει αριστερά εντός περιοχής. Ο Καταλανός απλά έκανε την προβολή κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 4-1.

Από δική του ασίστ διαμορφώθηκε και το τελικό αποτέλεσμα. Στο 86ο λεπτό έβγαλε με επίσης εξαιρετική πάσα τον Ντεμπελέ (είχε περάσει ως αλλαγή), κι εκείνος έκανε το 5-1!

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Λανγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Ράκιτιτς, Αρτούρ, Μπουσκέτς, Κοουτίνιο, Μέσι, Σουάρες.

ΛΙΟΝ (Μπρουνό Ζενεζιό): Λόπες, Ντιμπουά, Ντεναγέ, Μαρσέλο, Μαρσάλ, Μεντί, Τουσάρ, Φεκίρ, Εντομπελέ, Μουσά Ντεμπελέ, Ντεπάι.

To Top