Μέσι: «Το διασκεδάζω πολύ, τελευταίο μου ματς σε Μουντιάλ ο τελικός»…

Ο Λιονέλ Μέσι, οδηγεί την εθνική Αργεντινής στο Μουντιάλ του 2022 και την ερχόμενη Κυριακή (18/12), θα δώσει τον σημαντικότερο αγώνα της πλούσιας και γεμάτης διακρίσεις καριέρας του.

Ο «ψύλλος» άνοιξε το σκορ κι έδωσε μία ασίστ στον Χουλιάν Αλβαρες, στην άνετη νίκη με 3-0 επί της Κροατίας στον ημιτελικό και πλέον περιμένει με ανυπομονησία των τελικό, όπου θα επιχειρήσει να κατακτήσει το μοναδικό τρόπαιο που του λείπει.

«Το διασκεδάζω πολύ. Νιώθω καλά, νιώθω δυνατός σε κάθε παιχνίδι. Κάνουμε μεγάλες θυσίες. Στο προηγούμενο παιχνίδι παίξαμε παράταση και σήμερα (σ.σ. εχθές), υπήρχε κούραση», τόνισε ο αρχηγός της «αλμπισελέστε», λίγο μετά το τέλος του ημιτελικού και εξήγησε: «Είχαμε έναν σοβαρό αγώνα, είχαμε προετοιμασθεί καλά. Σε προσωπικό επίπεδο, είμαι χαρούμενος σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Διασκεδάζω πολύ και είμαι τυχερός που μπορώ να βοηθήσω την ομάδα να κάνει τα πράγματα. Αυτή η ομάδα είναι πολύ έξυπνη. Ξέρουν πώς να διαβάζουν τις στιγμές σε κάθε αγώνα. Είναι μια έξυπνη ομάδα που ξέρει πώς να υποφέρει, όταν είναι… απαραίτητο να υποφέρει. Υπάρχει πολύ καλό τεχνικό επιτελείο, που δεν αφήνουν τίποτε στην τύχη, για κάθε λεπτομέρεια, σε κάθε αγώνα. Αυτό μας βοηθά πολύ. Ανά πάσα στιγμή, ξέρουμε τι να κάνουμε. Ξέραμε ότι αυτό θα ήταν ένα από τα δυνατά μας σημεία στην αποκατάσταση. Το πρώτο ματς (σ.σ. ήττα με 2-1 από την Σαουδική Αραβία), ήταν ένα πολύ σκληρό κτύπημα, επειδή προερχόμασταν από 36 ματς χωρίς ήττα. Το να ξεκινήσουμε έτσι, απέναντι σε έναν αντίπαλο από τον οποίο δεν περιμέναμε να χάσουμε, ήταν ένα πολύ δύσκολο τεστ για αυτήν την ομάδα. Δείξαμε όμως, ότι είμαστε δυνατοί. Προχωρήσαμε παιχνίδι με παιχνίδι. Αυτό που κάναμε ήταν δύσκολο, γιατί κάθε ματς ήταν τελικός. Παίξαμε πέντε τελικούς, κερδίσαμε και τους πέντε. Ας ελπίσουμε ότι αυτό, θα ισχύσει και για τον επόμενο. Είχαμε μεγάλη αυτοπεποίθηση γιατί γνωρίζουμε αυτήν την ομάδα. Χάσαμε τον πρώτο αγώνα, στις λεπτομέρειες και αυτό μας έκανε καλύτερους. Ο τελικός, θα είναι ο τελευταίος αγώνας μου σε Μουντιάλ. Απομένουν πολλά χρόνια μέχρι το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο και δεν νομίζω ότι θα είναι δυνατό να παίξω. Και το να τελειώνεις έτσι είναι το καλύτερο».

To Top