Μέσω… Βουλής (τι άλλο;) το Καυτανζόγλειο στον ΠΑΟΚ – Ομερτά, πρώτες αντιδράσεις, αλλά και απορίες για το Παλέ!

Μέσω… Βουλής (τι άλλο;) το Καυτανζόγλειο στον ΠΑΟΚ! Με το νέο Αθλητικό Νόμο που αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα υπάρχει διάταξη που επιτρέπει στον ΠΑΟΚ να κάνει παρεμβάσεις στο Καυτανζόγλειο. Για μια ακόμη φορά μέσω του δημοσίου, ευνοείται ο σύλλογος ΠΑΟΚ και ο μεγαλοεπιχειρηματίας της ΠΑΕ, που έκανε… μαύρα μάτια για να έρθει στην Θεσσαλονίκη. Η γνωστή τακτική: ομερτά! 

Την ίδια ώρα υπάρχουν κάποιες πρώτες αντιδράσεις, ενώ δημιουργούνται και ερωτήματα όπως: με το Παλέ ντε Σπορ και την παραχώρησή του στον Άρη τι γίνετα;ι

“Συμπληρώνεται νομοθετικά η δυνατότητα χρηματοδότησης, από Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες, παρεμβάσεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στο Δημόσιο και δίδεται η δυνατότητα συμψηφισμού του κόστους των παρεμβάσεων αυτών με τα μισθώματα χρήσης των εγκαταστάσεων (π.χ., Καυτανζόγλειο και χρήση του από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ)” αναφέρεται χαρακτηριστικά στη διάταξη που “κουμπώνει” στον ΠΑΟΚ.

Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για την μετακόμιση του ΠΑΟΚ εφόσον ξεκινήσουν τα έργα ανέγερσης του νέου του γηπέδου στην Τούμπα. Και αυτό διότι μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ δεν είχε δικαίωμα να προχωρήσει σε έργα αναβάθμισης του Σταδίου χωρίς να παίρνει εγκρίσεις για κάθε παρέμβαση που θα κάνει, ενώ και το κόστος που σύμφωνα με εκτιμήσεις θα φτάσει στο 1,5 εκατομμύριο δεν γινόταν να αφαιρεθεί από το ενοίκιο που θα πρέπει να πληρώσει για τη χρήση του Καυτανζογλείου.

Ήδη υπάρχουν αντιδράσεις, όπως η ανακοίνωση του ΑΣΣ Αλέξανδρου Μακεδονίας:

“ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ……. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΑΤΕ!!! Πέρασε εχθές με το αθλητικό νομοσχέδιο ο συμψηφισμός των εξόδων για εργασίες στο Καυτανζόγλειο από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ με το ενοίκιο. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αποκλειστική χρήση του Σταδίου από την ΠΑΕ ,καθώς και διεκδίκηση του βοηθητικού από την Κ19 της ίδιας ομάδος. Αυτό σημαίνει το θάνατο του Στίβου της Θεσσαλονίκης. Σιγή ιχθύος από όλους!!! Κανείς δεν αντιδράει πλην του Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Β.Ελλάδος. Οδεύουμε για ένα νέο Καραϊσκάκη και κανείς δεν έχει το θάρρος να βγεί μπροστά και να πει τα πράγματα με το όνομα τους. Το ταρτάν έχει γίνει γιοφύρι της Άρτας. Γιατί άραγε; Έχει σχέση με όλα τα παραπάνω;

Η Ομοσπονδία μας , η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, τα σωματεία που χρησιμοποιούν το Στάδιο, η Αναγέννηση ,η διοίκηση του Σταδίου, τί ξέρουν για όλα αυτά; Τί κάνουν; Ποιές οι ενέργειες τους; Θα συναινέσουν στην περιθωριοποίηση του ΣΤΙΒΟΥ της Πόλης μας για τρία τουλάχιστον χρόνια; ΕΜΕΙΣ, η Οικογένεια του ΑΣΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ δεν θα πάμε σαν πρόβατα για σφαγή, θα αντιδράσουμε με όλες τις δυνάμεις μας και θα παλέψουμε όπως έχουμε μάθει να κάνουμε όλη μας την ζωή στο Στίβο. Περιμένουμε πειστικές απαντήσεις και ενέργειες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Το Καυτανζόγλειο ήταν, είναι και θα είναι η καρδιά, το αίμα, το οξυγόνο και ο πνεύμονας για τον ΣΤΙΒΟ της Πόλης μας. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να το αλλάξει αυτό”.

To Top