Μέσω χορηγιών τα 800.000 ευρώ για την wild card του Μουντομπάσκετ

Με χρήματα από τη χορηγία της Eurobank θα καλυφθεί όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι της ΕΟΚ το ποσό των 800.000 ευρώ που κατέθεσε η Ομοσπονδίας μπάσκετ στη FIBA για την wild card.

Με αυτό τον τρόπο η ΕΟΚ θέλει ουσιαστικά να κάνει γνωστό ότι δεν επιβαρύνεται ο Ελληνας φορολογούμενος ή το κράτος, για να μπει η εθνική μας ομάδα στο… παιχνίδι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, για την πώληση και όχι χορήγηση -ουσιαστικά- της συμμετοχής στο Παγκόσμο Πρωτάθλημα της Ισπανίας.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι μετά τις Ιταλία και Ρωσια εκτός διεκδίκησης για την εξασφάλιση μιας εκ των τεσσάρων wild card τέθηκε και η Γερμανία.

«Η διαδικασία δεν είναι βιώσιμη για την ομοσπονδία. Ο μεγάλος μας στόχος είναι να βρεθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Τα προκριματικά του Eurobasket αυτό το καλοκαίρι αποτελούν το πρώτο βήμα για να φτάσουμε εκεί», δήλωσε ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας, Ινγκο Βάις.

Έτσι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τα τελευταία τέσσερα εισιτήρια για το Παγκόσμιο του 2014 είναι οι Ελλάδα, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Φινλανδία, Ισραήλ, Πολωνία, Ρωσία, Τουρκία, Βραζιλία, Καναδάς, Βενεζουέλα, Κίνα, Νιγηρία και το Κατάρ.

Πηγή: in.gr

To Top