Σε τρεις μήνες ο Βεζένκοφ από ταλέντο μετατράπηκε σε παίκτη με 16 λεπτά μέσο όρο στο παρκέ!

Είτε χάνει ο Άρης, είτε κερδίζει μια παράμετρος που παραμένει… αναλλοίωτη είναι ο χρόνος συμμετοχής του Αλέξανδρου Βεζένκοφ, ο οποίος πλέον έχει γίνει παίκτης με συγκεκριμένο ρόλο μέσα στην ομάδα και όχι απλά ένα ταλέντο που οι κίτρινοι θέλουν να προωθήσουν.

Ο 17χρονος φόργουορντ μέσα από την δουλειά με τον Βαγγέλη Αγγέλου στις προπονήσεις έχει καταφέρει να πείσει τους πάντες ότι δεν είναι απλώς ένα ταλέντο, αλλά ένας… κανονικός παίκτης που προσφέρει σε πολλούς και διάφορους τομείς.

Από το ματς με τον ΚΑΟΔ που… ξεπετάχτηκε, βοηθώντας εξαιρετικά στο να επιστρέψει ο Άρης από το -15, ο Βεζένκοφ έχει μπει στο rotation του Αγγέλου και έχει φτάσει να μετράει σχεδόν 16 λεπτά μέσο όρο στο παρκέ!

Τα στοιχεία που έχουν μετατρέψει τον Βεζένκοφ από ταλέντο σε παίκτη είναι καταρχήν η μπασκετική του οξυδέρκεια (οι τοποθετήσεις του στο επιθετικό ριμπάουντ, ο τρόπος που πασάρει), η διάθεσή του να παίξει άμυνα και το καλό περιφερειακό του σουτ, απαραίτητο “όπλο” για ένα σύγχρονο 4αρι.

Ο Αγγέλου δεν νοιάζεται αν ο Βεζένκοφ δεν έχει καν ενηλικιωθεί. Από την στιγμή που του δίνει λύσεις και προσφέρει μέσα στο παρκέ, τόσο θα παίζει.

Στο πρωτάθλημα ο Βεζένκοφ μετράει κάτι παραπάνω από 12 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής, όμως από το ματς με τον ΚΑΟΔ και μετά παίζει τέσσερα λεπτά περισσότερο από τον μέρο όρο του.

Το μεγάλο θέμα βέβαια για τον Άρη είναι να μπορέσει να εξασφαλίσει την υπογραφή του παίκτη για το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο την επόμενη χρονιά…



To Top