ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μέτριος ο Άρης, τον “φρέναραν” σκληρό παιχνίδι και βροχή (0-1), ευκαιρία για δοκιμές από τον Μπούργος

Σκληρό παιχνίδι και βροχή “φρέναραν” τον Άρη στο τρίτο και τελευταίο του φιλικό στην Κεντρική Ευρώπη, ήττα (0-1) από τον Άρη Λεμεσού, σε μια συνάντηση που έγινε επί Σλοβένικου εδάφους (Gornja Radgona), η οποία έδωσε την ευκαιρία για πολλές δοκιμές στον Χερμάν Μπούργος. Δεν είναι τυχαίο ότι άλλαξε τρεις φορές σύστημα στο παιχνίδι, θέλοντας να δει την λειτουργία της ομάδας του, μετά από δέκα ημερών παραμονή στην Αυστρία.

Κακό ποιοτικό το ματς, με τον Άρη να έχει καλύτερη εικόνα στο πρώτο μέρος -χωρίς σπουδαία πράγματα- όταν με κεντρικό εκφραστή τον Ιτούρμπε θα μπορούσε να είχε πετύχει κάποιο γκολ. Η συνεχής βροχή, ο δύσκολος αγωνιστικός χώρος, αλλά και το πολύ δυνατό παιχνίδι των Κύπριων δεν έδωσαν τη δυνατότητα στον Άρη να κάνει αυτός το παιχνίδι του.

Φανερή η έλλειψη λύσεων για τον Μπούργος, τη στιγμή που απομένουν μόλις δυο βδομάδες από το πρώτο ματς με την Γκόμελ για την Ευρώπη.

ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΜΕ 4-2-3-1 ΚΑΙ ΓΚΡΕΪ

Ο Χερμάν Μπούργος ξεκίνησε μια τελείως διαφορετική ενδεκάδα σε σχέση με τα άλλα δυο φιλικά. Η κιτρινόμαυρη ενδεκάδα παρατάχθηκε με 4-2-3-1 και τους Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ντουκουρέ, Ντιόπ, Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Γκαρσία, Γκρέι.

To παιχνίδι ξεκίνησε σε ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο, λόγω της καταρρακτώδους βροχής που προηγήθηκε και αρκετή ώρα πριν τη σέντρα, ενώ οι κιτρινόμαυροι είχαν να αντιμετωπίσουν το σκληρό παιχνίδι των Κύπριων.

ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΓΚΡΕΪ, ΜΑΤΕΟ, ΙΤΟΥΡΜΠΕ

Ο Άρης πίεσε ψηλά και είχε την πρώτη καλή στιγμή στ0 14′ για τον Αρη όταν ο Μαντσίνι έπιασε τη σέντρα και ο Γκρέι έπιασε την κεφαλιά για να μπλοκάρει ο πορτιέρο των Κυπρίων. Σωφρονίου. Δυο λεπτά αργότερα, ο Ματέο Γκαρσία έχασε μεγάλη ευκαιρία.  Ο Ματέο Γκαρσία έκλεψε από τον Μπρόρσον, πέρασε τον γκολκίπερ του Άρη Λεμεσού, αλλά το πλασέ του βρήκε σε απλωμένο πόδι! Ο Άρης ανέβασε ρυθμό και στο 18′ σουτ του Ιτούρμπε από πλάγια αριστερά, απέκρουσε πάλι ο τερματοφύλακας.

Η καλύτερη στιγμή για τους Κύπριους ήταν στο 26′. Ανενόχλητος ο Στρούσκι στο δεύτερο δοκάρι, σούταρε, η μπάλα δεν πήρε τροχιά προς το τέρμα, βρήκε στον Ντελμίρο και πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

ΔΥΟ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ 30′ ΚΑΙ 4-4-2

Ο Μπούργος έκανε δυο αλλαγές στο 30′. Γκρέι και Ντιόπ αποχώρησαν, δίνοντας τη θέση τους στους Πάλμα και Σγούρος. Αλλαγές που έφεραν και την αλλαγή σχηματισμού με τον Άρη να γυρίζει στο 4-4-2. Εξαιρετική ενέργεια στο 43′ του Ιτούρμπε, όταν έκλεψε και σούταρε δυνατά για να περάσει ελάχιστα άουτ η μπάλα! Το πρώτο ημίχρονο τέλειωσε με ένταση, εξαιτίας των σκληρών μαρκαρισμάτων των παικτών των Κύπριων με τον διαιτητή να αποβάλλει τον Μαντσίνι για να… ηρεμήσει και τον Άρη να ξεκινάει κανονικά το β΄ μέρος με έντεκα παίκτες, με την είσοδο του Χατζηϊωάννου.

ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ 3-5-2

Μετά το 67′ ο Μπούργος άλλαξε και πάλι σύστημα και πρόσωπα, ρίχνοντας στο χορτάρι τους Μαρμαρίδη, Τανούλη, Χρυσόπουλο και Χαΐροβιτς και γυρίζοντας το σχήμα σε 3-5-2.

Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο παίχθηκε ελάχιστα ποδόσφαιρο, το παιχνίδι ήταν κακό και ελάχιστες οι καλές στιγμές. Στην πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος, στο 77′ βγήκε το γέμισμα από τα δεξιά για τον Άρη Λεμεσού και ο Σικόφσκι έβαλε την προβολή, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα από τη μικρή περιοχή (0-1).

Ο Άρης προσπάθησε να απαντήσει στο 84′. Ωραία εκτέλεση φάουλ του Πάλμα, εκτινάχθηκε ο Παπαστυλιανού και έβγαλε σε κόρνερ! Οι κιτρινόμαυροι είχαν άλλα δυο φάουλ σε καλό σημείο, ο Χαΐροβιτς δεν κατάφερε να ευστοχήσει και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα – Εμπακατά (66′ Μαμαρίδης), Φαμπιάνο (66′ Τανούλης), Μπράμπετς, Πίρσμαν (66′ Χρυσόπουλος) – Ντουκουρέ (77′ Παναγίδης), Ντιόπ (29′ Σγούρος) – Μαντσίνι, Ιτούρμπε (66′ Χαΐροβιτς), Γκαρσία – Γκρέι (29′ Πάλμα)

Αρης Λεμεσού (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά, Γιανγκό, Ντελμίρο, Μπρόρσον, Σόκε, Καζού, Μαγιαμπέλα, Γκομίς, Σλόγκαρ, Μπράουν, Στρούσκι

To Top