ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μέχρι τις 30 Ιουνίου η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου, από 30 Απριλίου, η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το έτος 2015, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

«Καλώ τους πολίτες να μην περιμένουν τις ημερομηνίες που θα λήγουν οι προθεσμίες, όταν και εμφανίζονται τα περισσότερα προβλήματα, και να κάνουν άμεσα τις δηλώσεις τους. Δεν θα ακολουθήσουμε την τακτική της προηγούμενης χρονιάς. Επιδίωξή μας είναι να μην υπάρξουν άλλες παρατάσεις και να ολοκληρωθεί έγκαιρα όλη η διαδικασία. Στόχος του υπουργείου είναι να υποβληθούν έγκαιρα οι δηλώσεις και για τον λόγο αυτό καθορίζουμε από την αρχή διάστημα τριών μηνών για την υποβολή τους. Έχουμε ένα άνετο τρίμηνο μπροστά μας, και αν υποβάλλονται 70-75.000 δηλώσεις ημερησίως, ο στόχος θα πιαστεί εύκολα», τονίζει ο κ. Αλεξιάδης

Ωστόσο, ο υπουργός τονίζει ότι εάν εμφανιστούν προβλήματα κατά την υποβολή των δηλώσεων (μηχανογραφικά κλπ.) η ημερομηνία αυτή θα μετακινηθεί ανάλογα, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στους φορολογούμενους.

Πηγή: voria.gr

To Top