Μήλος: Σώοι οι ναυαγοί της θαλαμηγού – Μεταξύ τους η κόρη βουλευτή Χαλκιδικής και τρεις ανήλικοι (video)

Από το σκάφος με τους 18 επιβαίνοντες που βυθίστηκε 16 μίλια βόρεια – βορειοδυτικά της Μήλου και 5 μίλια δυτικά της Φαλκονέρας, περισυνελλέγησαν σώοι όλοι οι επιβαίνοντες, χάρη στην άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού αλλά και πλοίων που βρίσκονταν στην περιοχή.

Ήταν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι όταν σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό, καθώς 17 άνθρωποι βρίσκονταν στη θάλασσα μετά τη βύθιση του σκάφους στο οποίο επέβαιναν.

Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, ενώ από αέρος συνέδραμαν και δύο ελικόπτερα, ένα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Επίσης, στο σημείο έσπευσαν τέσσερα πλωτά του Λιμενικού και ένα ιδιωτικό σκάφος, ενώ έφτασαν και αλιευτικά.

Πρόκειται για 18 Έλληνες, ανάμεσά τους και τρεις ανήλικοι. Πληροφορίες θέλουν να επέβαιναν στη θαλαμηγό που βυθίστηκε σήμερα το πρωί στη Μήλο η κόρη του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Χαλκιδική, Γιώργου Βαγιωνά. Μαζί της ήταν και ο σύζυγός της.

Όλοι επέβαιναν στη θαλαμηγό με σημαία Μ. Βρετανίας. Το σκάφος βυθίστηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

H επιχείρηση διάσωσης των ατόμων που βρέθηκαν στη θάλασσα πραγματοποιήθηκε από το επιβατηγό ταχύπλοο πλοίο sea jet 2, ένα φορτηγό πλοίο και μία λάντζα, στην οποία επέβαινε στέλεχος του Λιμενικού Σώματος.

Όλοι αναμένεται να οδηγηθούν στο λιμάνι της Μήλου.

Το ακριβές σημείο του ναυτικού ατυχήματος εντοπίζεται 16 ναυτικά μίλια βοριοδυτικά της Μήλου, όπου πνέουν άνεμοι με ένταση 4 με 5 μποφόρ.

Να σημειωθεί πως η θαλαμηγός, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν διέθετε σωστική λέμβο.

To Top