Μήνυμα Πίξι από το… Λας Βέγκας: “Όλοι οι παλιοί πρέπει να βρουν θέση στην ομάδα”

Ο Λευτέρης Σούμποτιτς, που κατέκτησε τον τίτλο στον Λίβανο, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Λας Βέγκας “τσεκάροντας” την αμερικάνικη αγορά. Ο “Πίξι” ξεκαθάρισε ότι θέλει να επιστρέψει στη χώρα μας, μίλησε για την οικονομική κρίση και τόνισε ότι μετά τον Γκάλη, πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του ολόκληρη η δική του γενιά.

Ξεκινώντας ο πρώην προπονητή του Ηρακλή, της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού, του Άρη, του ΠΑΟΚ, του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στη ζωή στον Λίβανο, όπου δουλεύει τα τελευταία δύο χρόνια: “Έχω μείνει έκπληκτος από το επίπεδο του μπάσκετ στον Λίβανο. Δεν το περίμενα τόσο υψηλό. Αυτό οφείλεται πρώτον στο γεγονός ότι οι ομάδες παίρνουν καλούς ξένους και τους πληρώνουν καλά και δεύτερον στο ότι οι Λιβανέζοι παίκτες θέλουν να μαθαίνουν. Σχεδόν όλοι πάνε το καλοκαίρι σε καμπ στην Ευρώπη και στην Αμερική, ενώ έρχονται και πολλοί ξένοι προπονητές που τους βοηθούν.

Είχα βαρεθεί να πηγαίνω στις ομάδες που το καλοκαίρι υπόσχονται πολλά, αλλά τον Νοέμβριο δεν είχαν λεφτά να πληρώσουν κανέναν. Βρήκα μια ηρεμία στον Λίβανο. Οι άνθρωποι αγαπούν το μπάσκετ. Η πόλη είναι φοβερή, μοιάζει πολύ με τη Θεσσαλονίκη και το κλίμα είναι φοβερό. Οπότε…”
Η Ελλάδα, ωστόσο, αποτελεί κάτι το ξεχωριστό. “Πέρασα 20 χρόνια στην Ελλάδα, είναι στην καρδιά μου. Το ίδιο ισχύει και για την οικογένεια μου. Μου λείπει πολύ η Ελλάδα. Θα επιστρέψω στην Ελλάδα. Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου εκεί.

Η ζωή μοιάζει πολύ, οι συνθήκες, οι άνθρωποι, το κλίμα, η πόλη μοιάζει πολύ με την Ελλάδα. Εύχομαι με όλη μου την καρδιά μου η Ελλάδα να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει, όχι μόνο στο μπάσκετ, γενικά. Είναι μια πολύ όμορφη χώρο με πολύ όμορφο κόσμο και δεν αξίζει αυτό που περνάει”.

“Οι Έλληνες είναι τώρα ότι ήταν παλιά οι Σέρβοι”

Εν συνεχεία αναλύει την παρουσία ξένων προπονητών στον Λίβανο, αλλά και το γεγονός ότι πολλοί Έλληνες προπονητές δουλεύουν πλέον εκτός συνόρων: “Πέρσι δούλευε στον Λίβανο ο Κατσελίδης, πιο παλιά ο Ζούρος, ενώ κι ο βοηθός μου είναι Έλληνας. Οι ομάδες στρέφονται προς τους ξένους προπονητές κι αυτό είναι πολύ καλό. Βλέπουμε και ότι οι Έλληνες σιγά σιγά ανεβαίνουν πολύ στην Ευρώπη.

Ότι συνέβαινε παλιά με τους Σέρβους, έγινε με τους Έλληνες. Είναι πολύ καλό για το ελληνικό μπάσκετ. Αν οι συνθήκες ήταν καλύτερες στην Ελλάδα, κανείς δεν θα έφευγε, αλλά τώρα αναγκάστηκαν να κάνουν αυτό το βήμα. Είναι η αναγνώριση της δουλειάς, των επιτυχιών και της γνώσης”.

Η πρόταση του Άρη και η επιστροφή

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο της ζωής του και για αυτό ήταν ιδιαίτερα σημαντικό ότι συζήτησε φέτος με την ομάδα του Άρη. “Δεν ξέρω πότε θα γυρίσω. Είχα μια επαφή με την ομάδα, αλλά είχα συμβόλαιο με την ομάδα και δεν ήθελα να χαλάσω τη συμφωνία.

Ο Άρης ξαναβρίσκει τον εαυτό του. Έφερε πίσω τον Γκάλη και πριν μερικές ημέρες πήρα κι εγώ διαρκείας. Οι περισσότεροι από τους παλιούς είναι στο μπάσκετ, ο Φιλίππου, ο Ρωμανίδης, ο Δοξάκης. Όλοι αυτοί πρέπει να βρουν θέση στην ομάδα”.

Πηγή: sport24.gr

 

To Top