Μήνυμα του 112 σε όσους είναι σε Χαλκιδική και Μύκονο: «Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα»

Μήνυμα από το 112 έλαβαν όσοι βρίσκονται στην Μύκονο και την Χαλκιδική λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για αυστηροποίηση των μέτρων στις δύο αυτές περιοχές. Να φορούν υποχρεωτικά μάσκες καλεί με μήνυμα του το 112, όσους βρίσκονται στην Μύκονο και στην Χαλκιδική.

Λίγα λεπτά αφότου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με ανακοίνωση της προχώρησε σε αυστηροποίηση των μέτρων στις δύο αυτές περιοχές, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που εμφανίζουν, το 112 έστειλε μήνυμα σε όσους κάνουν διακοπές στα δύο αυτά μέρη και τους καλούσε να φορούν υποχρεωτικά μάσκες και να είναι σε επιφυλακή.

«Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 12-08-2020. Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 στη Μύκονο. Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε υγιείς. Ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά το συγκεκριμένο μήνυμα, ενώ το μήνυμα για την Χαλκιδική ανέφερε τα εξής:«Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 12-08-2020. Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 στη Χαλκιδική. Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε υγιείς. Ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας».

Έπειτα από έκτακτη σύσκεψη, η οποία έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Αυγούστου, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και αφού ελήφθησαν υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα στις δύο περιοχές, έπειτα από εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και σε συνεννόηση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου αποφασίστηκαν για λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου της δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορσιμό της διασποράς των επιπτώσεων του κορωνοϊού τα εξής περιοριστικά μέτρα:

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

To Top