ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μήτογλου: “Κοντά στην απόφαση να παραμείνω στο Γουέικ Φόρεστ”

Ο Ντίνος Μήτογλου έχει σχεδόν καταλήξει στην απόφαση να παραμείνει για τέταρτη χρονιά στο Γουέικ Φόρεστ, ολοκληρώνοντας την κολεγιακή του καριέρα και παίρνοντας το πτυχίο του.

Μιλώντας στο www.athlenda.com, το μέλος της πλατφόρμας δεν έκρυψε την ανυπομονησία του να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της Εθνικής ανδρών και να γνωρίσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον οποίο θαυμάζει για όσα έχει πετύχει. Φυσικά και για τον 21χρονο φόργουορντ είναι όνειρο να αγωνιστεί κάποια μέρα στο ΝΒΑ και γι’ αυτό συνεχίζει τη σκληρή δουλειά ώστε να γίνει καλύτερος και να μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις της νέας σεζόν που αναμένεται να τον βρει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.    

Ο Θεσσαλονικιός παίκτης βρέθηκε στο στόχαστρο των δυο «αιωνίων» της Αθήνας αλλά όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει στο Γουέικ Φόρεστ για να αγωνιστεί για τέταρτη χρονιά και να αποφοιτήσει.  «Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλες ομάδες και το ενδιαφέρον που έδειξαν και οι δυο προς το πρόσωπο μου ήταν ιδιαίτερα τιμητικό. Είμαι κοντά στην απόφαση να παραμείνω στο πανεπιστήμιο ώστε να ολοκληρώσω την τέταρτη χρονιά και να πάρω και το πτυχίο μου που θα είναι κάτι πολύ σημαντικό. Δεν έχω καταλήξει ακόμη οριστικά αλλά η πλάστιγγα γέρνει προς την παραμονή μου στο Γουέικ Φόρεστ».

Φέτος ο Μήτογλου ήρθε πιο αργά από κάθε άλλη φορά στην Ελλάδα καθώς έκανε ατομικές προπονήσεις στην Αμερική. Ξεκουράστηκε μόνο για πέντε μέρες και συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης στη Θεσσαλονίκη υπό τις οδηγίες του Γιώργου Κυριαζή. «Η δουλειά δεν σταματά ποτέ. Φέτος ήρθα πιο αργά στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χρονιές γιατί ακολούθησα ειδικό πρόγραμμα προπόνησης. Ακολούθησε ένα πενθήμερο χαλάρωσης και ξεκούρασης. Πρέπει να συνεχίσω τις προπονήσεις για να είμαι έτοιμος στην προετοιμασία της Εθνικής ανδρών».

Ο φόργουορντ των «Ντίμον Ντίκονς» χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την κλήση του στην Εθνική ανδρών και ανυπομονεί να αρχίσει η προετοιμασία για να γνωρίσει τους νέους του συμπαίκτες μεταξύ των οποίων και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.  «Ήξερα ότι ο κόουτς με είχε στα πλάνα του αλλά δεν γνώριζα αν θα με συμπεριλάβει στις κλήσεις του. Ο κ. Μίσσας μου τηλεφώνησε και με ενημέρωσε ότι θα είμαι μεταξύ των παικτών που θα κληθούν και είναι μεγάλη τιμή για μένα ότι θα αποτελέσω μέλος αυτής της ομάδας. Περιμένω να συναντήσω και να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες. Θα είναι σίγουρα μια ξεχωριστή εμπειρία», επεσήμανε και συμπλήρωσε: «Ο Γιάννης είναι ένας εκπληκτικός παίκτης. Έχει γίνει παράδειγμα και πρότυπο στις ΗΠΑ όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για τους ξένους, Αμερικάνους και μη. Είχα παρακολουθήσει έναν αγώνα του με τους Μπακς στη Σάρλοτ. Έχει αλλάξει πολλά πράγματα και στο αμερικάνικο αλλά και στο ελληνικό μπάσκετ. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τον γνωρίσω καλύτερα στις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας. Ανυπομονώ πραγματικά».

Το ΝΒΑ είναι στόχος για τον Ντίνο Μήτογλου που χρησιμοποίησε για παράδειγμα τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος δούλεψε σκληρά και ανταμείφθηκε.  «Κάθε παιδί έχει όνειρο να παίξει στο ΝΒΑ. Για παράδειγμα ο Ντόρσεϊ, με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες στην Εθνική ομάδα κι έκανε καταπληκτική σεζόν με το Όρεγκον. Χάρηκα που επιλέχθηκε στο ντραφτ του ΝΒΑ και του αξίζουν συγχαρητήρια γιατί κατάφερε να υπογράψει διετές συμβόλαιο με τους Χοκς. Δούλεψε πάρα πολύ και δικαιώθηκε γι’ αυτό. Πιστεύω πως δείχνει τον δρόμο με αυτό που πέτυχε σε πολλά παιδιά».

Ο διεθνής παίκτης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην Εθνική Νέων Ανδρών καθώς γνωρίζεται πολύ καλά με κάποιους από τους παίκτες (σ.σ. Χαραλαμπόπουλος, Σκουλίδας κ.α.) αλλά και με τα μέλη του τεχνικού τιμ. «Είναι μια ομάδα που αποτελείται από πάρα πολλούς καλούς παίκτες, παίζουν πολλά χρόνια μαζί κι έχουν καλή χημεία. Διαθέτει επίσης ένα πολύ καλό προπονητικό επιτελείο που συνεργάζεται χρόνια κι έχει κάνει καταπληκτική δουλειά. Πιστεύω πως έχουν αρκετές πιθανότητες να κατακτήσουν ένα μετάλλιο και τους το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου».

To Top