Μήτογλου: «Τα πάντα για νίκη με Σερβία»

Λίγες ώρες πριν την «μάχη» με την Σερβία (18:30) ο Κώστας Μήτογλου μίλησε για τη νικηφόρα αναμέτρηση απέναντι στην Ιταλία, στέκεται στο κλίμα που υπάρχει εντός των τειχών, απαντάει στο πόσο επηρέασε τους διεθνείς ο τραυματισμός του Διονύση Σκουλίδα, σχολιάζει το συμβάν ανάμεσα σε Ηλία Παπαθεοδώρου και Αντώνη Κόνιαρη, ενώ δίνει το δικό του στίγμα ενόψει του ημιτελικού με τους Σέρβους.

Η συνέντευξη του Κώστα Μήτογλου στο superbasket.gr:

Αρχικά, θα ήθελα ένα σχόλιο για την αναμέτρηση με την Ιταλία και θα ήθελα να μου πεις πού κρίθηκε το παιχνίδι κατά την γνώμη σου.

«Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά για αυτό το παιχνίδι. Ξέραμε ποιοι ήταν οι παίκτες-κλειδιά και την φιλοσοφία της Ιταλίας, διότι είχαμε ξαναπαίξει ένα φιλικό μαζί τους. Δείξαμε από την αρχή ποιος ήθελε το παιχνίδι, παίζοντας πιο μαχητικά και μπαίνοντας πιο συγκεντρωμένοι. Το παιχνίδι κρίθηκε, κυρίως, στο δεύτερο ημίχρονο, όπου οι Ιταλοί μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και μείωσαν την διαφορά στο σκορ».

Η είσοδος στα ημιτελικά σας… ανοίγει ακόμα περισσότερο την όρεξη;

«Φυσικά! Όσο περισσότερες νίκες έχεις, τόσο θέλεις να τις διατηρείς! Κανένας δεν θέλει να χάνει. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια και δεν θα την αφήσουμε να πάει χαμένη».

Μόλις στην δεύτερη αγωνιστική υπήρξε η μεγάλη ατυχία με τον τραυματισμό του Διονύση Σκουλίδα. Πόσο σας επηρέασε αυτό το γεγονός;

«Όλοι οι παίκτες έχουν κάποιον ρόλο στην ομάδα. Ο Διονύσης είναι ένα παιδί, το οποίο προσφέρει μεγάλη ενέργεια μέσα και έξω από το γήπεδο. Σίγουρα μας επηρέασε πάρα πολύ, αλλά και ο ίδιος το έχει αποδεχθεί πολύ γρήγορα και μας βοηθάει πάρα πολύ σε αυτή την κατάσταση που είναι και αυτό το εκτιμάει ο καθένας από εμάς».

Το κλίμα εντός της ομάδας έπαιξε τον ρόλο του ώστε να φτάσετε εδώ;

«Φυσικά! Όλοι οι παίκτες, ακόμη και οι προπονητές και όλο το σταφ είναι πολύ δεμένοι μεταξύ τους. Ο καθένας καλύπτει τον άλλο στο λάθος. Εάν δεν ήμασταν ομάδα, όσο ταλέντο και να είχαμε δεν θα φτάναμε ποτέ εδώ που είμαστε».

Στο παιχνίδι με την Ισπανία έγινε το… περιβόητο σκηνικό με πρωταγωνιστές τους Ηλία Παπαθεοδώρου και Αντώνη Κόνιαρη. Στην Ελλάδα έγινε μεγάλος ντόρος για το θέμα αυτό. Εσάς σας άγγιξε, ως ομάδα, ο ντόρος αυτός;

«Σε εκείνο το παιχνίδι ήμασταν πάρα πολύ αγχωμένοι, γιατί ήταν από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της διοργάνωσης! Υπήρχε πολύ πίεση! Εμάς δεν μας άγγιξε καθόλου αυτό το γεγονός με τον κόουτς. Εάν μας είχε επηρεάσει θα χάναμε την αυτοπεποίθησή μας. Ήταν μια στιγμή πίεσης για όλους…»

Αντίπαλος στα ημιτελικά η Σερβία! Την έχετε αντιμετωπίσει ξανά στην δεύτερη φάση. Ένα σχόλιο για τον ημιτελικό.

«Η Σερβία είναι μια ομάδα με πάθος και έχει έφεση στο ριμπάουντ. Στο πρώτο παιχνίδι χάσαμε στις λεπτομέρειες. Στο δεύτερο θα βάλουμε τα δυνατά μας για να πάρουμε τη νίκη».

To Top