ΑΠΟΨΕΙΣ

Μία ηθική δικαίωση για τον σύλλογο, για τους παίκτες απλά τρεις βαθμοί…

Στα ίσια και παλικαρίσια, ο Άρης συνέτριψε τον ΠΑΟΚ χθες στο κατάμεστο “Κλεάνθης Βικελίδης”, στέλνοντας ένα ακόμα μήνυμα προς όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα και ένα ακόμα πιο ηχηρό στον ίδιο του τον… εαυτό!

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Το πάθος της κερκίδας μεταφέρθηκε χθες και μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Σε τέτοιο βαθμό, για δεύτερη φορά σε όλη τη σεζόν, με πρώτη τον επαναληπτικό με την Μόλντε. Ο Άρης δεν ήταν ο καλύτερος φετινός, αντιθέτως ίσως και να έκανε μία από τις μέτριες εμφανίσεις του, όμως είχε ατελείωτο πάθος στο παιχνίδι του, που κάλυψε κάθε του αγωνιστική αδυναμία στο χθεσινό ματς.

Για τους παίκτες του Άρη είναι απλά τρεις βαθμοί και τίποτα παραπάνω.Αυτή είναι η μοίρα του επαγγελματία. Να ηρεμεί και να πανηγυρίζει μόνο όταν θα έχει πετύχει τους στόχους του. Μέχρι τότε, απλά παραμένει προσηλωμένος και συνεχίζει την σκληρή δουλειά.

Για να αποκτήσει ιδιαίτερη αξία η χθεσινή νίκη, θα πρέπει οι “κιτρινόμαυροι” να φύγουν με το “διπλό” από την Λάρισα την επόμενη εβδομάδα για το Πρωτάθλημα. Αφού πρώτα κάνουν το χρέος τους και βάλουν βάσεις πρόκρισης στα Πηγάδια μεσοβδόμαδα για το Κύπελλο.

Ότι έγινε χθες, έγινε στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Ετσι οφείλουν να σκέφτονται, Μίχαελ Ένινγκ και ποδοσφαιριστές. Αν σταθούν περισσότερο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ενδεχομένως να παρεκκλίνουν, να χάσουν το καθαρό μυαλό και την συγκέντρωσή τους και να γκρεμίσουν ότι προσπαθούν να χτίσουν με πολύ κόπο εδώ και καιρό.

Όμως πρέπει να κατανοήσουν πλήρως το ηθικό δίδαγμα του χθεσινού αγώνα. Στην καθημερινή αυτοκριτική τους, να διαπιστώσουν το πόσο πολύ αδίκησαν τους εαυτούς τους, όλο το προηγούμενο διάστημα. Είναι ικανοί για σπουδαία πράγματα, αρκεί να μην παρεκκλίνουν της πορείας τους, κάθε φορά που μπαίνουν στο σωστό (αγωνιστικά) μονοπάτι.

Για τον οργανισμό Άρη, η χθεσινή νίκη και ειδικά με τον τρόπο που ήρθε ήταν εξαιρετικά σημαντική, για την ψυχολογία του!

Πρόκειται για μία ηθική δικαίωση, απέναντι σε όλους αυτούς που προσπαθούν να πείσουν και να στηρίξουν την προπαγάνδα τους, γύρω από το “Big-4” και την οποιαδήποτε άλλη αστειότητα, τύπου… “μία πόλη, μία ομάδα”.

Η χθεσινή “τεσσάρα”, λοιπόν, είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους αυτούς, που από πέρσι προσπαθούν με νύχια και με δόντια, να κρατήσουν τον Άρη μακριά από τον πρωταγωνιστικό ρόλο που οφείλει να έχει στο πρωτάθλημα, βάζοντάς του συνεχώς εμπόδια μέσα στο γήπεδο. Αυτούς που δεν κουράστηκαν να το παλεύουν, λες και δεν έχουν πάρει το μάθημά τους τόσες και τόσες φορές, καθώς αυτή τους η προσπάθεια δεν είναι τωρινή η περσινή, συνεχίζεται δίχως επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια!

Είναι τουλάχιστον αστείο να θέλει κανείς να υποβαθμίσει την χθεσινή επιβλητική νίκη του Άρη. Δικαιολογημένα και στην Κλεάνθους αυτό προσπαθούν από χθες το βράδυ, όμως πέφτουν πάνω σε τοίχο. Γίνονται περίγελος σε όλη τη χώρα, καθώς μάλλον ακόμα να συνειδητοποιήσουν πως μιλούν για μία ομάδα που στα ντέρμπι μέχρι στιγμής με τους ίδιους, την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, έχει δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα. Την ώρα που οι ίδιοι δεν έχουν ακόμα νίκη σε πέντε ντέρμπι! Μιλούν για την ομάδα, την οποία δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τρεις φορές μέσα σ ένα χρόνο στο γήπεδό τους. Κι όχι μόνο αυτό. Και στα τρία ματς στάθηκαν τυχεροί, καθώς δεν άξιζαν ούτε καν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Υ.Γ. Νίκη στην Ξάνθη την Τετάρτη για το πρώτο καθοριστικό βήμα στο Κύπελλο και νίκη στην Λάρισα το ερχόμενο Σάββατο, για να μην ξανακοιτάξει πίσω ο Άρης, παρά μόνο προς την ΑΕΚ και την 3η θέση…

Υ.Γ.1. Οταν το μάτι το παικτών γυαλίζει με αυτό τον τρόπο, δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι…

Υ.Γ.2. Ο Ντουρμισάι ήταν η αρχή, η ομάδα έχει ανάγκη σίγουρα από δύο (ίσως και τρεις) ακόμα προσθήκες, για να αντεπεξέλθει στο εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί.

 

 

 

 

To Top