Μία νίκη μακριά από το Νο 8 του κόσμου ο Τσιτσιπάς

Έτοιμος να γράφει νέα χρυσή σελίδα ειναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς που με νίκη κόντρα στον Λεονάρντο Μάιερ θα σημειώσει νέο career high.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Σε περίπτωση που ο Στέφανος επικρατήσει του Αργεντινού και προκριθεί στον 4ο γύρο του τουρνουά θα «αγκαλιάσει» την όγδοη θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Το γεγονός ότι δεν υπερασπίζεται βαθμούς στο τουρνουά έχει φέρει τον Στέφανο στην ένατη θέση του live ranking της ATP μετά τη νίκη του επί του Μακένζι ΜακΝτόναλντ.

Ο Έλληνας τενίστας προσπέρασε τον Μάριν Τσίλιτς που έχασε στο Μαϊάμι από τον Αντρέι Ρούμπλεφ και κοιτάζει ψηλότερα. Συγκεκριμένα την όγδοη θέση όπου αυτή την στιγμή βρίσκεται ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πόρτο.

Ο Αργεντινός έχασε 1360 βαθμούς αφού δεν αγωνίστηκε στο Indian Wells που είχε κατακτήσει πέρσι ούτε στο Μαϊάμι όπου πέρσι είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά. Αυτή την στιγμή η απόσταση που χωρίζει τους δύο τενίστες είναι 30 βαθμοί. Σε περίπτωση που ο Στέφανος νικήσει τον Μάιερ θα πάρει 90 βαθμούς και θα βρεθεί στην όγδοη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο μόνος που μπορεί να του φράξει τον δρόμο είναι ο Τζον Ίσνερ. Σε περίπτωση που ο Αμερικανός τενίστας κατακτήσει τον τίτλο (είναι κάτοχος) τότε θα προσπεράσει τον Τσιτσιπά, κάτι που αυτή την στιγμή είναι δύσκολο.

To Top