Μία… προκλητική διαφήμιση προκάλεσε 517 τροχαία!

Μία ρωσική εταιρεία, η Sarafan Advertising Agency, προσπάθησε να διαφημίσει τη νέα υπηρεσία της, η οποία θα προωθούσε τα προϊόντα του πελάτη με καμπάνιες σε φορτηγάκια.

Τα συγκεκριμένα οχήματα ήταν προορισμένα να γυρίζουν στην πόλη.

Γι’ αυτό το σκοπό έντυσε 30 φορτηγάκια με μια προκλητική φωτογραφία η οποία έδειχνε ένα γυναικείο στήθος, ελάχιστα καλυμμένο, με το σλόγκαν που ανέφερε: “They Attract”.

Tα οχήματα έκαναν την πρεμιέρα τους στους δρόμους της Μόσχας, την ίδια στιγμή όμως όλα έμοιαζαν να τελειώσουν όπως ακριβώς ξεκίνησαν.

Χρειάστηκαν λίγες μόνο ώρες για να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους και να διαταχθεί από την τροχαία η απόσυρσή τους μια και στο πέρασμα τους προξένησαν 517 τροχαία ατυχήματα.

Σχεδόν όλοι ήταν άντρες οδηγοί και όλοι ανέφεραν πως η καμπάνια τους απέσπασε την προσοχή. Σε πολλά σημεία προξενήθηκαν καραμπόλες πολλών οχημάτων χωρίς ευτυχώς να έχουν υπάρξει αναφορές για τραυματίες ή θύματα, ενώ όπως αναφέρει ένας δικυκλιστής που ενεπλάκη σε ένα από τα ατυχήματα όλοι όσοι οδηγούσαν εκείνη τη στιγμή είχαν στρέψει την προσοχή τους σε ένα από τα διερχόμενα φορηγάκια.   Μετά την επέμβαση της αστυνομίας και την απομάκρυνση των οχημάτων από τους δρόμους η εταιρεία ζήτησε συγνώμη και στην ανακοίνωσή της δεσμεύτηκε να αποζημιώσει όλους όσους έπαθαν ζημιά εξαιτίας της.

Πηγή: www.news.gr

To Top