ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

«Μία χρονιά στον Άρη, ισούται με δέκα στη Σούπερ λίγκα»

Ο Νίκος Λιόλιος, άνηκε στη κατηγορία των ποδοσφαιριστών του φετινού «κιτρινόμαυρου» ρόστερ που τράβηξε κατά ένα μεγάλο ποσοστό το… κουπί στην προσπάθεια για άνοδο, καθώς για περισσότερο από τα 2/3 του πρωταθλήματος ήταν ο παίκτης που κάλυπτε κατά κύριο λόγο τη θέση του αριστερού μπακ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αθηναίος, αμυντικός για…

… τη φετινή σεζόν και το τελικό αποτέλεσμα: «Έτσι όπως εξελίχθηκε η χρονιά σαφέστατα και δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Ήταν μία δύσκολη σεζόν από πολλές πλευρές. Είμαι, όμως, αρκετά αισιόδοξος ότι θα ανέβει ο Άρης. Έτσι, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα πιστεύω ότι έστω και μέσα από τα δικαστήρια θα επέλθει η δικαίωση και η άνοδος».

… τις προεργασίες αναφορικά με την παραμονή του και τη νέα σεζόν: «Δεν έχω μιλήσει. Θα ήθελα να μείνω, αλλά αυτό είναι θέμα της διοίκησης και όχι αποκλειστικά δικό μου. Σίγουρα, θα συζητούσα ακόμα και το ενδεχόμενο της Γ΄ Εθνικής αν και το απεύχομαι για τον σύλλογο. Θα έμενα και στην τρίτη κατηγορία, αλλά σίγουρα ατομικά δεν θα ήταν και η καλύτερη εξέλιξη για μένα».

… την δική του παρουσία φέτος: «Γενικότερα, κατά μέσο όρο μπορώ να πω ότι είμαι. Ήρθα ως αουτσάιντερ, καθώς είχε αποκτηθεί νωρίτερα ο Λιόνης για τη θέση, αλλά κατάφερα να κερδίσω θέση βασικού στην πορεία. Είχα μία σταθερή πορεία όλη τη χρονιά. Θεωρώ, ότι προς το τέλος της χρονιάς που έμεινα στον πάγκο ήταν απλά μία απόφαση του προπονητή».

… το τι πιστεύει και δεν κατάφερε ο Άρης να πετύχει την άνοδο: «Σίγουρα οι πολλές γκέλες και όχι μόνο το παιχνίδι στη Δράμα. Αν δει κανείς τα πρώτα πέντε παιχνίδια θα διαπιστώσει ότι είχαμε μόλις 7 βαθμούς από το σύνολο των 15. Είναι το χειρότερο ξεκίνημα αυτό για μία ομάδα που έχει σκοπό να πρωταγωνιστήσει και ως απόλυτο στόχο την πρώτη θέση. Απαξιώσαμε την κατηγορία. Θεωρούσαμε ότι θα τα καταφέρουμε χωρίς να ιδρώσουμε καν την φανέλα. Δεν ήταν, όμως, έτσι. Με το “Άρης είσαι”, χτίζεις χαρακτήρα, δεν κερδίζεις στο γήπεδο.

Φυσικά και επηρεαστήκαμε και από τις πολλές αλλαγές. Αλλάξαμε 3 φορές διοίκηση, 3-4 φορές προπονητή. Είναι λογικό και πάντα επηρεάζουν έναν ποδοσφαιριστή. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν δικαιολογείται η πορεία μας η φετινή, όταν λέγεσαι Άρης. Η κατηγορία, όμως, αυτή κρύβει πολλούς κινδύνους και φέτος το συνειδητοποιήσαμε. Μόνο με τη φανέλα δεν κερδίζεις. Δεν ήξερα ποιος είναι ο Καμπανιακός και έφαγα τρία γκολ από αυτόν, ενώ άλλες ομάδες, όπως για παράδειγμα η Αρναία μας δυσκόλεψαν αφάνταστα».

… το πως ήταν το κλίμα στα αποδυτήρια φέτος: «Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση όταν αγωνίζεσαι σε ένα τέτοιο σύλλογο. Προσωπικά πιστεύω ότι το καλύτερο κλίμα στα αποδυτήρια το είχαμε με τον κ. Κάμπος. Είχαμε βρει ρυθμό αγωνιστικά, ενώ υπήρχε και μία ηρεμία μεταξύ μας αν και είχαμε πολλά οικονομικά προβλήματα. Σίγουρα στην πορεία οι προσθήκες των παικτών που ήρθαν τον Ιανουάριο, βοήθησαν πολύ, αλλά δεν παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο φέτος. Με τον κ. Καλαϊτζίδη στο τέλος δεν εντυπωσιάσαμε, αλλά είχαμε πολύ ποιοτικές εμφανίσεις».

… το τι κρατάει από τη φετινή σεζόν: «Όσον αφορά σε ατομικό επίπεδο, όχι και πολλά πράγματα γιατί δεν καταφέραμε να ανέβουμε. Σίγουρα, κρατάω τις πολύ καλές φιλίες που έκανα στον Άρη και τη Θεσσαλονίκη και την εμπειρία της παρουσίας μου εδώ. Μία χρονιά στον Άρη είναι σαν να παίζεις 10 χρόνια στη Σούπερ Λιγκ. Πίεση, απαιτήσεις, άγχος για το αποτέλεσμα. Αναμφισβήτητα, όμως, εντυπωσιάστηκα από τον κόσμο της ομάδας. Προσωπικά δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Δεν σταμάτησαν να μας στηρίζουν. Ακόμα και σε εποχές δύσκολες για όλη τη χώρα κατά χιλιάδες βρισκόντουσαν στο πλευρό μας ακόμα και στα εκτός έδρας ματς».

* Η συνέντευξη δόθηκε στην “Αrena Press”

To Top