Μίζα «μαμούθ» μέσω FIFA!

Ο Ζεπ Μπλάτερ μπορεί να επανεξελέγη στην προεδρία της FIFA, αλλά ολοένα και στενεύει ο κλοιός γύρω του και αποκαλύπτονται διαρκώς σκάνδαλα που αφορούν στενούς συνεργάτες του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times της Νέας Υόρκης, το δεξί χέρι του Μπλάτερ, ο γενικός γραμματέας της παγκόσμιας ομοσπονδίας Ζερόμ Βάλκε, να ενέκρινε πληρωμή 10 εκατ. δολαρίων από τη Νότια Αφρική στη Συνομοσπονδία Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής (CONCACAF), προκειμένου να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της αφρικανικής χώρας για το Μουντιάλ του 2010.

Τα χρήματα σύμφωνα με το δημοσίευμα μεταφέρθηκαν από λογαριασμούς της FIFA σε κάποιον άλλο που ελέγχεται από τον Τζακ Γουόρνερ, ο οποίος ήταν μεταξύ των συλληφθέντων μετά τις αποκαλύψεις της περασμένης εβδομάδας.

Ο Βάλκε με δήλωσή του στους Times υποστήριξε πως δεν ενέκρινε καμία τέτοια πληρωμή, ούτε ήταν στη δικαιοδοσία του κάτι τέτοιο, ενώ η FIFA ανέφερε πως υπεύθυνος ήταν ο τότε πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής, Χούλιο Γκροντόνα, που όμως πλέον έχει… αποβιώσει.

To Top