Μίλαν – Ίντερ 3-2: Ο μαγικός Λεάο σφράγισε τη νίκη

Η Μίλαν ήταν η μεγάλη νικήτρια του χορταστικού Derby della Madonnina με αντίπαλο την Ίντερ. Το 3-2 τη φέρνει πάνω από την αντίπαλό της στη βαθμολογία, στο πρώτο ντέρμπι τίτλου της σεζόν.

Ο Ραφαέλ Λεάο και ο Ολιβιέ Ζιρού ήταν οι πρωταγωνιστές του Derby della Madonnina, που βρήκε τη Μίλαν νικήτρια με 3-2 επί της Ίντερ για την 5η αγωνιστική της Serie A. Οι “ροσονέρι” ήταν σαφώς ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και θα μπορούσαν να φτάσουν σε ακόμη περισσότερα γκολ, αν και στο τέλος χρειάστηκαν τις σωτήριες επεμβάσεις του Μάικ Μενιάν.

Ο Στεφάνο Πιόλι χρησιμοποίησε αυτό που εξελίσσεται στην κλασική ενδεκάδα του, με τον Σαρλ ντε Κετελάρε πίσω από τον Ολιβιέ Ζιρού και τον Ραφαέλ Λεάο αριστερά. Ο Σιμόνε Ιντζάγκι απ’ την πλευρά του δεν είχε στη διάθεσή του τον Ρομέλου Λουκάκου και ο Χοακίν Κορέα πήρε θέση δίπλα στον Λαουτάρο Μαρτίνες, στο 3-5-2 των “νερατζούρι”.

Ο αγώνας άρχισε με τους τύποιις γηπεδούχους να έχουν μία ελαφριά υπεροχή, αλλά την Ίντερ να ανοίγει το σκορ από τετ α τετ του Μαρσέλο Μπρόζοβιτς. Το γκολ αυτό αφύπνησε ακόμα περισσότερο τη Μίλαν, με τους Ζιρού και Λεάο να “πυροβολούν” από παντού και με κάθε τρόπο.

Ο Πορτογάλος επιθετικός ισοφάρισε στο 28′ ύστερα από λάθος του άλλοτε συμπαίκτη του, Χακάν Τσαλχάνογλου. Τα δοκάρια και η αστοχία απέτρεψαν την ανατροπή στο 1ο ημίχρονο, όμως αυτό συνέβη στο 2ο μέρος. Ο Ζιρού με πλασέ και κακή αντίδραση του Σαμίρ Χαντάνοβιτς έκανε το 2-1 στο 54′ και έξι λεπτά αργότερα ο Λεάο με υπέροχο τρόπο έκανε το 3-1.

Ο Ιντζάγκι αναγκάστηκε να προβεί σε τριπλή αλλαγή, με τους Έντιν Τζέκο, Φεντερίκο Ντιμάρκο και Χενρίχ Μχιταριάν να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Ο Βόσνιος μάλιστα ήταν αυτός που έβαλε ξανά στο παιχνίδι την Ίντερ με το γκολ που πέτυχε στο 67′.

Στο τελευταίο μέρος του αγώνα, πρωταγωνιστής ήταν ο Μάικ Μενιάν, που με δύο εξαιρετικές επεμβάσεις αποσόβησε την ισοφάριση της Ίντερ, η οποία δημιούργησε αρκετούς κινδύνους. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε νικήτρια τη Μίλαν, που άνοιξε στους τέσσερις βαθμούς την “ψαλίδα”.

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια (84′ Καλάμπρια), Καλουλού, Τομόρι, Ερναντέζ, Τονάλι (84′ Πόμπεγκα), Μπενασέρ, Μεσίας (72′ Σαλεμάκερς), Ντε Κετελάρε (63′ Ντίαθ), Λεάο, Ζιρού (73′ Ορίγκι)

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι (84′ Ντ’ Αμπρόζιο), Μπαστόνι (64′ Ντιμάρκο), Ντάμφρις, Μπαρέλα (63′ Μχιταριάν), Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου, Νταρμιάν (84′ Γκόζενς), Κορέα (64′ Τζέκο), Μαρτίνες

 

To Top