ΜΠΑΣΚΕΤ

Μίλησε η ψυχή των παικτών και το πάθος του κόσμου και έτσι ήρθε ακόμη μια νίκη

Σε ένα άκρως φορτισμένο κλίμα λόγω του θανάτου των δυο χειριστών του ΦΑΝΤΟΜ, αλλά κυρίως του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη που υπήρξε μέλος του ΑΣ και ειδικότερα λάτρης του μπάσκετ των κιτρινόμαυρων, ο ΑΡΗΣ με τα γνωστά του προβλήματα κατάφερε να πάρει την νίκη απέναντι στην ΑΕΚ που ερχόταν μετά από μια Ευρωπαϊκή επιτυχία στο Παλέ .

Και σ’ αυτό το παιχνίδι οι κίτρινοι ουσιαστικά είχαν έναν σέντερ πρώτης γραμμής τον Γκούντγουιν και μια εναλλακτική λύση αυτή του Χρηστίδη. Και όμως ο Αμερικανός αυτή την φορά ήταν ποιο προσεκτικός , δεν φορτώθηκε από νωρίς με φάουλ και έτσι μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι του . Και τι παιχνίδι .Ήταν φανταστικός .Έπαιξε για δυο και όχι για έναν. Ειδικά στις μάχες κάτω από τα καλάθια ήταν συγκλονιστικός μαζεύοντας 19 ριμπάουντ , απόδοση ρεκόρ. Σαυτό το παιχνίδι έλαμψε και το άστρο του Όμηρου Νετζήπογλου . Ο νεαρός ..μεγάλωσε και παίζει πλέον με μια ωριμότητα που την χρειαζόταν και ο ίδιος αλλά και η ομάδα του. Όμως δεν ήταν μόνο αυτοί οι δυο .

Όσοι αγωνίσθηκαν έδωσαν και την ψυχή τους για να έρθει η επιτυχία που δίνει πολλές πιθανότητες να είναι η ομάδα στην πρώτη εξάδα και ίσως και για κάτι παραπάνω.

Ο κόσμος του ΑΡΗ είναι ένα από τα μεγάλα όπλα αυτής της ομάδας . Τι και αν εκείνη την ώρα έπαιζε η ποδοσφαιρική ομάδα στην Νίκαια ; Τι και αν και οι δυο αγώνες καλυπτόταν τηλεοπτικά ( Μάλιστα του μπάσκετ από την ΕΡΤ3 ένα κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας) ; Ο κόσμος του ΑΡΗ βρέθηκε στο Nick Galis Hall . Πάνω από 5000 Αρειανοί φίλαθλοι ήταν στις κερκίδες και με τον μοναδικό τρόπο που αυτοί γνωρίζουν βοήθησαν τον ΑΡΗ της καρδιάς τους να φθάσει στην νίκη . Και το έκαναν αν και γνωρίζουν ότι η ομάδα χωρίς επενδυτή δεν μπορεί να γίνει ξαφνικά και πάλι υπερομάδα .

Αλλά αναγνωρίζουν την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από διοίκηση για να ξεπερνά τα οικονομικά προβλήματα λόγω των εγκλημάτων του παρελθόντος και συγχρόνως βλέπουν την αγωνιστική νοοτροπία μιας ομάδας που έχει παίκτες που παλεύουν από το πρώτο έως και το τελευταίο δευτερόλεπτο και καταθέτουν στον αγωνιστικό χώρο πέρα απο το ταλέντο τους και μεγάλα ψυχικά αποθέματα . Και σαυτό μεγάλο ρόλο παίζουν ο Γιάννης Καστρίτης και το επιτελείο του. Δεν είναι τυχαίο που συνεργάτες του είναι ο Γιώργος Σιγάλας και ο Χρήστος Ταπούτος που σαν παίκτες στο παρελθόν έπαιζαν με τσαμπουκά και ψυχή . Αυτό το μεταφέρουν με επιτυχία και στους παίκτες Έλληνες και ξένους.

Και αυτό για όσους αναρωτιούνται είναι η διαφορά του ποδοσφαιρικού και του μπασκετικού Άρη .

Στην συνέχεια υπάρχει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Απόλλωνα στην Πάτρα .οι γηπεδούχοι χρειάζονται μεγάλη προσοχή γιατί παίζουν ένα από τα τελευταία χαρτιά της παραμονής τους .

** Το σχόλιο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ στο PRESSARIS είναι μια προσφορά του κορυφαίου ζαχαροπλαστείου ΑΜΟΡΕ!

To Top