Μίνιτς: “Έκανα λάθος για Βεζένκοφ”

Ο Μίλαν Μίνιτς παραδέχθηκε πως έκανε λάθος, πιστεύοντας ότι ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ δεν θα έπρεπε να μείνει φέτος στον Άρη. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του φόργουορντ των κιτρίνων όμως που στα 19 του αποτελεί τον ηγέτη της ομάδας, τον διέψευσαν όπως τόνισε.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα της συνέντευξης του στο sdna.gr στο οποίο μιλάει για τον παίκτη των κίτρινων:

“Η αναφορά στον Αρη προκάλεσε περαιτέρω ανάλυση για τον ηγέτη της ομάδας Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος έχει θέσει υποψηφιότητα στο ντραφτ του ΝΒΑ και θα κληθεί να πάρει μια σημαντική απόφαση για το μέλλον του. «Εχει φοβερό ταλέντο! Και φυσικά μπορεί να παίξει στο ΝΒΑ. Θα κάνουν, όμως, μεγάλο λάθος, αν βάλει κιλά, όπως ο Τόνι Κούκοτς στους Σικάγο Μπουλς. Στο ΝΒΑ ο Κούκοτς δεν ήταν αυτός που ξέραμε. Πρόσθεσε μυϊκή μάζα, αλλά έχασε την ταχύτητα και την εκρηκτικότητά του.

Ο Σάσα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στο παρκέ. Όταν ανέλαβα τον Αρη, είχα μια ιδέα να τον χρησιμοποιήσω στη θέση ‘’3’’. Είναι μοντέρνος παίκτης, με φοβερή επαφή με το καλάθι, καλός ριμπάουντερ και πασέρ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αποκτήσει δύναμη. Προσέξτε. Δύναμη, όχι μυϊκή μάζα. Θα σας αποκαλύψω, μάλιστα, ότι έκανα λάθος σχετικά με την αρχική μου άποψη για τον Βεζένκοφ και θα εξηγήσω τι εννοώ. Πίστευα ότι δεν θα του έκανε καλό να μείνει φέτος στον Άρη. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Έσφαλα. Η φετινή σεζόν του είναι η καλύτερη στην καριέρα του. Εχει τον χρόνο που θέλει και είναι ο ηγέτης από τόσο μικρή ηλικία».

«Δεν είμαι εγώ αρμόδιος για να προτείνω στον Σάσα τι πρέπει να κάνει στην καριέρα του. Θα πω μόνο ότι ο δρόμος που είχε διαλέξει ο Κούκοτς είναι ο ιδανικός για έναν αθλητή. Πρώτα έπαιξε και καθιερώθηκε στη Γιουγκοπλάστικα. Κατέκτησε τίτλους και έγινε γνωστός. Μετά πήγε στο Τρεβίζο και πλέον ήταν έτοιμος για το ΝΒΑ. Εκανε τη διαδρομή του, απέκτησε εμπειρία, είχε βγάλει και αρκετά χρήματα. Τα είχε όλα και όποια ομάδα τον ήθελε πραγματικά, έπρεπε να τον πληρώσει αδρά. Είναι άλλο πράγμα να πας στο ΝΒΑ ως βασικός και άλλο να πας για να είσαι στον πάγκο και σε 1-2 χρόνια να βρεις περισσότερα χρήματα στην Ευρώπη, επειδή τάχα ‘’ήσουν παίκτης ΝΒΑ’’. Μα δεν είσαι παίκτης ΝΒΑ, αλλά παίκτης πάγκου στο ΝΒΑ. Εχει διαφορά»…

To Top