ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μίσσας: «Έβγαζα τον Γιάννη για να τον ξεκουράσω κι εκείνος θύμωνε»

Ο Κώστας Μίσσας αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο κι εξήγησε ότι το πρόβλημα του Greek Freak δεν ήταν τόσο σημαντικό ώστε να του στερήσει τη συμμετοχή στο Eurobasket.  

«Δεν περίμενα ότι θα είχαμε αυτή την εξέλιξη. Εμείς σαν Εθνική ομάδα, σαν ΕΟΚ, κάναμε το καλύτερο δυνατό ώστε να έχουμε έναν καλό παίκτη σαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μαζί μας. Ήταν πολύ ξαφνικό. Ναι μεν υπήρχε πρόβλημα, ναι μεν ο Γιάννης είχε ενοχλήσεις αλλά όταν κάποια στιγμή τον έβγαζα από την προπόνηση για να τον ξεκουράσω κι εκείνος θύμωνε, τώρα τι να πω… Δέχτηκε ιδιαίτερη πίεση από τους Μπακς και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο από τη στιγμή που δεν ήταν τόσο σοβαρό το θέμα. Οφείλω να ομολογήσω ότι ξαφνιαστήκαμε όμως πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και δυνατοί, έχουμε την ικανότητα και τη δυνατότητα να πετύχουμε» εξήγησε αρχικώς στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο Κώστας Μίσσας έπειτα από τη νίκη επί της Μεγάλης Βρετανίας σχετικά με το γεγονός ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έθεσε εαυτόν εκτός Eurobasket λόγω προβλήματος στο γόνατο.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Από το τηλέφωνο το έμαθα. Κάποια από τα παιδιά το ήξεραν, ήμασταν ήδη δυο ώρες στο γήπεδο και είχαν ενημερωθεί μέσα από τα social media. Επαναλαμβάνω. Σίγουρα υπήρχε θέμα στο δεξί γόνατο αλλά δεν πιστεύω ότι ήταν τόσο σημαντικό ώστε να μην παίξει στο Eurobasket. Τον είδε το ιατρικό επιτελείο και η λογική μας ήταν απλώς να προσέξουμε ώστε να είναι έτοιμος και να παίξει στο “Ακρόπολις” και στη συνέχεια στο Eurobasket. Η δική τους αξιολόγηση στην Κίνα ανέφερε ότι ο Γιάννης έχει σοβαρό θέμα στο γόνατο και πάρθηκε η απόφαση να μην παίξει».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε και στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ: «Ήρθαμε να παίξουμε δύο παιχνίδια προετοιμασίας. Δυστυχώς δεν είχαμε μαζί μας τρεις βασικούς παίκτες, που λόγω ασθένειας έμειναν στην Αθήνα. Μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος από την επίθεσή μας, αλλά δεν είμαι χαρούμενος με την άμυνά μας. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερη άμυνα. Μπορώ να πω ότι είχαμε βελτίωση στα ριμπάουντ, σε σχέση με το φιλικό κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία στην Πάτρα όπου οι αντίπαλοι είχαν 18 επιθετικά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημά μου τώρα είναι ότι περιμέναμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίξει, αλλά δεν θα είναι παρών στο Ευρωμπάσκετ. Άρχισε την προετοιμασία με μας χωρίς κανένα πρόβλημα, στη συνέχεια το ιατρικό επιτελείο των Μπακς είπε πως χρειάζεται ξεκούραση για πέντε μέρες και μετά ζήτησαν να επανεξεταστεί. Υπήρχε επικοινωνία του γιατρού μας με εκείνους των Μπακς και πιστεύαμε πως όλα είναι καλά, αλλά μία ώρα πριν τον αγώνα μάς ενημέρωσαν από την Κίνα, όπου ο Γιάννης βρίσκεται για μία υποχρέωση με το ΝΒΑ, πως το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό και δεν θα παίξει. Θέλαμε να τον έχουμε μαζί μας, αλλά δεν είναι δυνατό. Πάντως έχω εμπιστοσύνη στους υπόλοιπους παίκτες μου, στο ταλέντο και την καρδιά τους. Έχουμε τρία ακόμη φιλικά προετοιμασίας και πιστεύω πως μέχρι τα επίσημα ματς θα είμαστε 100% έτοιμοι».

To Top