Μαίνεται η μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»: Ξέφυγε με το χατ-τρικ ο Κέιν, 49ος στη λίστα ο Μορόν

Τα τρία γκολ που σημείωσε στην ευρεία νίκη (8-1) της Μπάγερν επί της Μάιντς, επέτρεψαν στον Χάρι Κέιν να ξεφύγει στην κατάταξη για το «χρυσό παπούτσι», το ετήσιο βραβείο που απονέμεται στον πρώτο σκόρερ της Ευρώπης ενώ στην σχετική λίστα υπάρχει και κιτρινόμαυρο ενδιαφέρον με τον Λορέν Μορόν να βρίσκεται στην 49η θέση.

Ο Λορέν Μορόν του Άρη που έχει πετύχει 15 γκολ και 22,5 βαθμούς βρίσκεται στην 49η θεση της κατάταξης μαζί με τον Μαροκινό επιθετικό του Ολυμπιακού Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Ο Άγγλος διεθνής επιθετικός Χάρι Κέιν βρίσκεται στην κορυφή με 30 γκολ και 60 βαθμούς, μπροστά από τον Αργεντινό επιθετικό της Ίντερ Λουτάρο Μαρτίνες (23 γκολ και τους 46 βαθμοί) και τους Σιρού Γκιρασί(Στουτγκάρδη)και Κιλιάν Μπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν), που έχουν από 21 γκολ και 42 βαθμούς.

Στην 5η θέση εξακολουθεί ο 23χρονος Νιγηριανός επιθετικός της Μονπελιέ (σ.σ: πριν αγωνιζόταν στη Λίλεστρομ), Ακόρ Άνταμς, που έμεινε στα 22 γκολ και τους 36,5 βαθμούς, ενώ την πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο 33χρονος Νορβηγός επιθετικός της Μπόντο Γκλιμτ, Αμάλ Πελεγκρίνο (24 γκολ και 36 βαθμοί), όσους βαθμούς έχει και ο Έρλινγκ Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι) αλλά με 18 γκολ.

Ο Λοΐς Οπεντά (Λειψία) με 17 γκολ και 34 βαθμούς, παρέμεινε στην 8η θέση, ενώ πίσω από τον 9ο Βαγγέλη Παυλίδη, αλλά με τους ίδιους βαθμούς είναι οι, Λουκ ντε Γιονγκ (PSV Αϊντχόφεν) και Κέβιν Ντόνκι (Σερκλ μπριζν) με 22 γκολ και 33 βαθμούς, συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα στην κατάταξη της UEFA έχουν συντελεστή 2, οι χώρες που κατατάσσονται από την 6η έως την 22η θέση συντελεστή 1,5 και οι υπόλοιπες έχουν συντελεστή 1, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι τα σκανδιναβικά πρωταθλήματα βρίσκονται ήδη σε ιδιαίτερα προχωρημένη αγωνιστική φάση.

To Top