Μαγεία Καβάνι και η Ουρουγουάη στους “8”! (video)

O Matador έστειλε τους πρωταθλητές Ευρώπης… σπίτια τους! Ο Έντινσον Καβάνι με δύο υπέροχα γκολ απέκλεισε μόνος του την Πορτογαλία (2-1) κι έστειλε την Ουρουγουάη στα δόντια της Γαλλίας.

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Είναι μία χώρα που μόλις και μετά βίας φτάνει τα 3,5 εκατομμύρια πληθυσμό. Κανονικά θα έπρεπε να βλέπει τα Μουντιάλ με το κιάλι. Κι όμως εδώ μιλάμε για μία παγκόσμια υπερδύναμη με δύο κατακτήσεις κι άλλα 15 Κόπα Αμέρικα.

Κάθε φορά που ταξιδεύει σε Παγκόσμιο Κύπελλο δεν κάνει εκπτώσεις. Ο στόχος είναι ένας: «να το πάρουμε». Οτιδήποτε λιγότερο δεν είναι επιτυχία.

Πως να μην έχει τέτοιες βλέψεις όταν στα χώματα του έχουν γεννηθεί τέτοιοι παιχταράδες; Ειδικά, η γη του Σάλτο θα πρέπει να είναι ευλογημένη. Με διαφορά τριών εβδομάδων γεννήθηκαν στο ίδιο μέρος, στις αρχές του 1987 ο Λουίς Σουάρες και ο Έντινσον Καβάνι!

Πότε καθαρίζει ο ένας, πότε ο άλλος. Αυτή η φορά ήταν η σειρά του Matador να πάρει στις πλάτες του ένα ολόκληρο έθνος. Με δύο καταπληκτικά γκολ, ο Έντινσον Καβάνι ξεκλείδωσε το αμυντικό τείχος του Φερνάντο Σάντος κι έστειλε τους πρωταθλητές Ευρώπης σπίτια τους (2-1).

Ως άλλος ήρωας αρχαίας ελληνικής τραγωδίας όμως, τραυματίστηκε λίγο μετά το νικητήριο γκολ του, κάνοντας την πρόκριση γλυκόπικρη. Άραγε θα προλάβει να αποθεραπευτεί και να είναι έτοιμος την Παρασκευή στον προημιτελικό απέναντι στην Γαλλία; Καβάνι είναι αυτός, ποτέ δεν ξέρεις…

Αλλιώς τα περίμενε ο Φερνάντο

Με δύο φουλ αμυντικογενείς ομάδες στο γήπεδο, το μειονέκτημα θα το είχε αυτή που θα έπρεπε να φτιάξει παιχνίδι. Οι Πορτογάλοι έδειξαν ορεξάτοι με τις δύο πρώτες τελικές στο ματς με Μπερνάρντο Σίλβα (2’) και Κριστιάνο Ρονάλντο (6’), όμως το πλάνο δεν πήγε, όπως είχε σχεδιάσει ο Φερνάντο Σάντος.

Στο πιο μακρινό 1-2 που έχει γίνει στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ο Λουίς Σουάρες σέντραρε με δύναμη διαγώνια, ο Καβάνι έβαλε υπέροχα το κεφάλι στο πίσω δοκάρι κι άνοιξε το σκορ από πολύ νωρίς (7’, 1-0).

Το παιχνίδι πήγε ακριβώς εκεί που ήθελε η «σελέστε», η οποία δεν είχε δεχθεί γκολ μέσα στο 2018, είτε σε φιλικό είτε σε επίσημο. Η αμυντική μηχανή της Ουρουγουάης καθάριζε με ευκολία όλα τα στημένα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο βγήκε εντελώς εκτός παιχνιδιού (ούτε μία επαφή εντός περιοχής στο πρώτο μέρος) και οι Πορτογάλοι πνίγηκαν.

Ο Ρούι Πατρίσιο τους κράτησε στο παιχνίδι (22’) σε όμορφη εκτέλεση φάουλ του Λουίς Σουάρες, ενώ στο τέλος του ημιχρόνου του σουτ του Καβάνι πέρασε εκτός.

Με σφραγίδα… Matador

Η Πορτογαλία βρήκε σανίδα σωτηρίας από έναν απρόσμενο ήρωα, με τρόπο απροσδόκητο. Ο Γκερέιρο εκτέλεσε γρήγορα ένα κόρνερ, η άμυνα της Ουρουγουάης έχασε το timing και ο Πέπε με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1 (55’), φέρνοντας τούμπα την ροή του ματς.

Με τους Ίβηρες να έχουν ποσοστά κατοχής πάνω από 65%, θα περίμενε κανείς να πατήσουν μπάλα και να ψάξουν υπομονετικά το δεύτερο γκολ, όμως το σενάριο ήταν ανατρεπτικό.

Ο Μπετανκούρ με κάθετο τρέξιμο κέρδισε μέτρα, την κατάλληλη στιγμή έβγαλε στον Καβάνι κι εκείνος με υπέροχο δεξί φαλτσαριστό σουτ από την συμβολή της περιοχής έκανε το 2-1 (62’) με ένα από τα πιο όμορφα γκολ της καριέρας του.

Μία άστοχη έξοδος του Μουσλέρα, που έφερε το άστοχο σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα σε άδεια από τερματοφύλακα εστία, ήταν ουσιαστικά η χαριστική βολή στην Πορτογαλία (70’).

Ο Φερνάντο Σάντος άδειασε τον πάγκο του από ότι πιο επιθετικό είχε, όμως άλλη καθαρή φάση η Πορτογαλία δεν έκανε. Η τελευταία (πιθανότατα) ευκαιρία του Κριστιάνο Ρονάλντο να κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο τελείωσε εδώ, σημειολογικά την ίδια μέρα που ο άσπονδος φίλος του Λιονέλ Μέσι παίρνει κι αυτός το αεροπλάνο της πικρής επιστροφής…

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Ταβάρες): Μουσλέρα, Κάσερες, Γκοντίν, Χιμένες, Λασάλτ, Βεσίνο, Τορέιρα, Νάντες (81’ Σάντσες), Μπετανκούρ (64’ Κρίστιαν Ροντρίγκες), Λουίς Σουάρες, Καβάνι (74’ Στουάνι).

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Σάντος): Ρούι Πατρίσιο, Ρικάρντο Περέιρα, Πέπε, Ζοσέ Φόντε, Γκερέιρο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Αντριέν Σίλβα (65’ Κουαρέσμα), Ζοσέ Μάριο (85’ Μανουέλ Φερνάντες), Μπερνάρντο Σίλβα, Γκέδες (74’ Αντρέ Σίλβα), Κριστιάνο Ρονάλντο.

To Top