Μαγεία Χάλεπ και δεύτερος Grand Slam τίτλος!

Η απίστευτη Σιμόνα Χάλεπ χάλασε το πάρτι της Σερένα Γουίλιαμς στο Λονδίνο, φτάνοντας στην κατάκτηση του Wimbledon για πρώτη φορά στην καριέρα της!

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Μετά από μια… απερίγραπτη εμφάνιση, η 27χρονη Ρουμάνα πήρε τη νίκη με 6-2, 6-2 σε μόλις 56 λεπτά (!) και κατέκτησε τον δεύτερο Grand Slam τίτλο της! Είναι, μάλιστα, η πρώτη από τη Ρουμανία (άνδρας ή γυναίκα) που βάζει τα χέρια της σε αυτό το τρόπαιο.

«Ήταν η καλύτερή μου εμφάνιση», είπε η ίδια on court μετά τον θρίαμβό της και αυτό τα λέει όλα!

Η Σερένα, από την άλλη, πραγματικά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα κόντρα στην ασταμάτητη αντίπαλό της και έτσι μπήκε φρένο στο όνειρο για κατάκτηση του 24ου major, με το οποίο θα ισοφάριζε τη Μάργκαρετ Κορτ.

Είναι, πάντως, η πρώτη φορά στην καριέρα της που χάνει τρεις διαδοχικούς Grand Slam τελικούς, καθώς ηττήθηκε πέρυσι εδώ από την Κέρμπερ και στη Νέα Υόρκη από την Οσάκα.

Η απόδοση της Χάλεπ ήταν, όπως είπαμε, φανταστική και αρκεί να αναφέρουμε ότι υπέπεσε σε μόλις τρία αβίαστα λάθη!

Τον δρόμο, πάντως, τον έδειξε με το παιχνίδι της στον περσινό τελικό η Αντζελίκ Κέρμπερ, που έφτασε στη νίκη με παρόμοιο τρόπο!

Φρόντισε, δηλαδή, να σερβίρει όσο το δυνατόν καλύτερα και από εκεί και πέρα να «επιβάλλει» τα μεγάλα ράλι, στα οποία και κυριάρχησε. Οι αριθμοί τα λένε όλα: κέρδισε 24 από τα 34 ράλι άνω τον πέντε πόντων!

Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί, καθώς μπήκε… φουριόζα στον αγώνα και χωρίς καλά καλά να καταλάβει η Σερένα τι γίνεται, πέρασε μπροστά με 4-0 σε 11 λεπτά!

Τελικά καθάρισε το σετ σε 26 λεπτά και ήταν φανερό ότι θα έπρεπε να αλλάξουν πολλά για να γυρίσει αυτό το ματς.

Η 37χρονη Αμερικανίδα μπόρεσε στη συνέχεια να ελέγξει ως έναν βαθμό τη νευρικότητά της, αλλά η Χάλεπ διατήρησε το υψηλό επίπεδό της.

Όταν, λοιπόν, σημείωσε το μπρέικ στο υπέρ της 3-2, δεν υπήρχε πλέον γυρισμός… Δεν έχασε άλλο γκέιμ μέχρι το τέλος και έφτασε στην τεράστια νίκη, που επιβεβαιώνει ότι είναι από τις κορυφαίες τενίστριες των τελευταίων ετών.

Απλά της έλειπαν οι μεγάλοι τίτλοι, για τους οποίους άνοιξε λογαριασμό πέρυσι με την κατάκτηση του Roland Garros.

 

 

To Top