ΑΠΟΨΕΙΣ

Μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν! Το βάρος στην ψυχολογία και στον ποδοσφαιρικό “εγωισμό” των παικτών

Ο Άκης Μάντζιος έπιασε από χθες δουλειά, επιστρέφοντας στον Άρη μετά από 1,5 χρόνο, έχοντας σίγουρα πολύ πιο δύσκολη αποστολή μπροστά του, σε σχέση με την προηγούμενη φορά, όταν έπαιρνε τα “κλειδιά” από τον τότε υπηρεσιακό Τόλη Τερζή και την απομάκρυνση του Μίχαελ Ένινγκ…

Γνωρίζει καλά το περιβάλλον που λέγεται Άρης… Το βίωσε στο “πετσί” του και ως αρχηγός της ομάδας την περίοδο 1998-2000, αλλά και στην προηγούμενη προπονητική του παρουσία, καταμετρώντας 66 επίσημα παιχνίδια στον πάγκο – ηλεκτρική καρέκλα της ομάδας.

Μπορεί να βρήκε μόλις τέσσερις από τους παίκτες που είχε στο ρόστερ του, αλλά και έμπειρος από Άρη είναι και από ελληνικό πρωτάθλημα. Με βάση όλα αυτά, θαύματα δεν μπορούν να γίνουν…

Προπονητές θαυματοποιοί με μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν για να καλύψουν τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν φέτος το καλοκαίρι (προετοιμασία στη Θεσσαλονίκη, έλλειψη “εξαριού” και εναλλακτικών λύσεων στα στόπερ ή στη θέση του φορ…), όμως όπως ομολόγησε μιλώντας στους ποδοσφαιριστές του Άρη δεν βρέθηκε τυχαία και πάλι στην ομάδα. “Εγώ πιστεύω στην ομάδα γι αυτό είμαι εδώ” είπε χαρακτηριστικά.

Τέτοιες (δύσκολες) ώρες, τέτοια λόγια… Ο Έλληνας τεχνικός καλείται να κάνει το αυτονόητο σε τέτοιες περιόδους “ειδικού σκοπού”: η λέξη ηλεκτροσόκ έχει πολυφορεθεί και έχασε την αξία τους, από τις φορές που έχει ειπωθεί. Καλείται λοιπόν, να ρίξει το βάρος στην ψυχολογία και να “μιλήσει” κεντρίζοντας τον ποδοσφαιρικό εγωισμό των παικτών του.

Μόνο τυχαία ο Γιώργος Γκουγκουλιάς δεν είπε στην παρουσίαση του Μάντζιου ότι: “Φέραμε τον καλύτερο Έλληνα προπονητή που ξέρει την ομάδα γατί ήταν και παίκτης της ομάδας μας. Πριν 1,5 χρόνο ήταν προπονητής μας και μαζί του ο Άρης τερμάτισε δυο φορές στην 3η θέση” θέλοντας να αφυπνίσει αυτόν τον ποδοσφαιρικό εγωισμό των παικτών.

“Σκυτάλη” που πήρε ο Μάντζιος τονίζοντας στους παίκτες: “Από σήμερα θέλω να σηκώστε κεφάλι και να δουλέψετε στο 100% για να αλλάξουμε την κατάσταση. Θέλει καρδιά και ψυχή”.

Η συνέχεια επί της (ποδοσφαιρικής) οθόνης, με άλλα λόγια το χορτάρι και τον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα θα χρειαστεί θετική αύρα και ενέργεια, όπως και πολύς κόπος για να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου προς την ομάδα…

To Top