Μαγικό ραβδί δεν υπάρχει! Πως έχει βρει το… “κουμπί” των παικτών ο Μιλίνκοβιτς

Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς είδε με ικανοποίηση την ομάδα του να εξαργυρώνει τις καλές εμφανίσεις του τελευταίου μήνα, προσθέτοντας στο ενεργητικό της το πρώτο φετινό τρίποντο. Ο Σέρβος μπορεί να μην έχει …μαγικό ραβδί, όμως έχει καταφέρει να κερδίσει τους πάντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα με τον τρόπο του.

Κάνε την εγγραφή σου στη Novibet με 100% Bonus

Το μυστικό για …ήρεμα αποδυτήρια είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις παικτών προπονητή, όπως και μεταξύ των ίδιων ποδοσφαιριστών. Στον Άρη τα πράγματα είχαν ξεφύγει πριν από την έλευση του νέου τεχνικού ηγέτη για πολλούς και διάφορους λόγους.

Είναι σαφές πως στο ποδόσφαιρο (και παντού) επικρατεί ο άγραφος νόμος παλαιότητας και ιεραρχίας. Ταυτόχρονα, μεγάλο ρόλο παίζει η πειθαρχία. Όλα αυτά αποτελούν μια καλή συνταγή -όταν υπάρχει και ποιότητα- για επιτυχία.

Στον Άρη το πάζλ δεν ήταν ακέραιο. Υπήρχαν αρκετά προβλήματα από την αρχή. Αγωνιστικά και μη. Η παρουσία Μιλίνκοβιτσς-Λόντσαρ δείχνει να αλλάζει το σκηνικό. Το PRESSARIS είχε υπογραμμίσει το τελευταίο διάστημα την αλλαγή που συντελείται. Η νίκη επί του Πανιωνίου ήρθε απλά να επιβεβαιώσει τα διαφαινόμενα.

Φυσικά, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μιλάμε για θεαματικές αλλαγές. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Ο Άρης βρίσκεται πολύ πίσω βαθμολογικά, αλλά δείχνει να βελτιώνεται ουσιαστικά, να πείθει.

Συνυπολογίζοντας τα παραπάνω, ο Μιλίνκοβιτς βρίσκει το «κουμπί» των ποδοσφαιριστών του. Ποντάρει μεταξύ άλλων και στο φιλότιμο τους. Η ανταπόδοση στο χαμηλό προφίλ του Σέρβου ο οποίος λειτουργεί δίκαια μέσα στην ομάδα, είναι σεβασμός. Ο sεβασμός κερδίζεται, δεν επιβάλλεται. Τον έχει κερδίσει με το σπαθί του.

Αυτό δεν το λέμε εμείς. Πέρα από τις τεχνικές γνώσεις που διαθέτει (κατά γενική ομολογία) η κεντρική συνιστώσα όλων όσων βρίσκονται κοντά στην ομάδα αφορά στο χαρακτήρα του Μιλίνκοβτς. Εκεί στέκονται όλοι. Αυτό θεωρούν πως είναι το βασικό στοιχείο για να κερδίσει την συμπάθεια και τον σεβασμό όλων, πράγμα που βγαίνει μέσα στο γήπεδο.

Τα σημάδια είναι αισιόδοξα, ας ελπίσουμε πως θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια!

To Top