Μαγκέτι που (δεν) θέλετε…

“Η παραφιλολογία έκανε κακό στον Άρη”, έλεγε τις προάλλες στην εκπομπή του Super 3 στον “ΑΡΗΣ FM” ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Γιάννης Δαμιανίδης. Αναφερόταν σε όλα εκείνα που γράφτηκαν και ακούστηκαν όλο το καλοκαίρι για τα χρέη της ομάδας, τις οφειλές προς την εφορία, προς τρίτους, προς… προς…

Την ίδια ώρα η ΚΑΕ έστελνε πλήρη φάκελο στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού (18/8) έχοντας μέσα και φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και εγγυητική επιστολή τραπέζης. Πήρε πιστοποιητικό πρώτη από όλες τις ομάδες (μαζί με Παναθηναϊκό, Ίκαρο, Ρέθυμνο) και παρακολούθησε την – για γέλια και για κλάματα – διαδικασία εξασφάλισης πιστοποιητικού των άλλων ομάδων.

Παράλληλα, μόλις βεβαιώθηκε το χρέος της προς την εφορία, ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ, Θανάσης Τζεβελέκης πρωτίστως και μέλη της ΓΕΝΕΣΙΣ δευτερευόντως έδωσαν 350.000 ευρώ ως προκαταβολή στην εφορία για να μπει η οφειλή σε ρύθμιση μηνιαίων δόσεων. Η ΚΑΕ είχε πάρει φορολογική ενημερότητα κύριε Οικονομίδη (γιατί αμφισβήτησε σήμερα πώς πήρε ο Άρης πιστοποιητικό…) επειδή δεν είχε καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το δημόσιο και άλλωστε πήρε φορολογική ενημερότητα για έξι μήνες, αφού ήταν γνωστό πως επικείται το αποτέλεσμα του ελέγχου.

Ο Άρης έκανε στρατηγικά λάθη τα περασμένα χρόνια και τα πληρώνει. Θα τα πληρώσει φέτος, γιατί το μπάτζετ της ομάδας είναι περιορισμένο και αγωνιστικά η ομάδα έχει αδυναμίες. Προτιμήθηκε – ορθώς πιστεύω – με τη σύμφωνη γνώμη όλων των φορέων του Άρη να γίνει πρώτος στόχος η οικονομική εξυγίανση. Γι’ αυτό και δύσκολα θα αποκτηθεί παίκτης, αν δεν συμβάλλει οικονομικά η ΣΑΡΙΣΑ, κάτι που άλλωστε είχε αφήσει ανοικτό στην ανακοίνωσή της στις 21 Ιουλίου.

18892 maggette-1Την ώρα που όλοι ασχολούνταν με το αν ο Άρης πήρε φορολογική ενημερότητα, αν μπορεί να κάνει μεταγραφές λόγω της… δυσβάσταχτης οφειλής των 25.000 ευρώ στον Αντρέα Ματσόν αφού τον έχει μπλοκάρει η FIBA (αλήθεια τελικά πως έπαιξαν όλοι αυτοί οι παίκτες και πως εκδόθηκαν δελτία;), αν στους παίκτες οφείλονται πολλά χρήματα (υπάρχουν όντως οφειλές, αλλά θυμηθείτε ποιος έχει χάσει λεφτά από τον Άρη…), ο ΠΑΟΚ έφερνε στην Θεσσαλονίκη τον Κόρεϊ Μαγκέτι. Τον σούπερσταρ του ΝΒΑ, τον άνθρωπο που “δέθηκε” με τον ΠΑΟΚ από το μακρινό Λος Άντζελες… Κατέβασαν την ομάδα από το Λιτόχωρο, όπου έκανε προετοιμασία, στην Θεσσαλονίκη για να προπονηθεί ο Μαγκέτι. “Πήγαν να παίξουν στην Ευρωλίγκα με παίκτες που τους πήραν από το… αεροδρόμιο”, είπε σήμερα ο Βασίλης Οικονομίδης, εννοώντας τους Γκορί και Γκίντενς. Αυτή η ομάδα που δικαίως – γιατί εδώ γράφεται πάντα η αλήθεια – πέρσι βγήκε τρίτη πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής στο… και πέντε, δεν μπορεί να δώσει 10.000 ευρώ στην Ευρωλίγκα για να συμμετάσχει στο Γιούροκαπ (την επιστολή την δημοσιοποίησε ο Οικονομίδης) και έχει σε εκκρεμότητα την δικαστική απόφαση για την υπαγωγή της στο άρθρο 99, άρα σε εκκρεμότητα τα χρέη της…

Η διοίκηση του Άρη έχει κάνει λάθη και πολύ σοβαρά και αγωνιστικά με συγκεκριμένες επιλογές παικτών και προπονητών και εξωαγωνιστικά (π.χ. ψήφισε Οικονομίδη στις τελευταίες εκλογές του ΕΣΑΚΕ). Ουδείς το αμφισβητεί αυτό. Ποια διοίκηση όμως δεν κάνει λάθη; Εν κατακλείδι… Ο Άρης μπορεί να επανέλθει στο επίπεδο που ήταν πριν από 3-4 χρόνια, όταν αγωνιζόταν για να μπει στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα, μόνο αν το αποφασίσει ο κόσμος του. Έχει την κρίση να αναλογιστεί αν τα λάθη που γίνονται είναι σκόπιμα, έχει την κρίση να καταλάβει ότι δεν χρειάζεται… Μαγκέτι και σόου για να πάρει εισιτήριο και να πάει στο γήπεδο.

ΥΓ: Ο Μπόνι έγραψε στο blog του πως “καταλαβαίνω ότι όλοι εσείς οι οπαδοί του Άρη έχετε μάθει αλλιώς. Έχετε μάθει στους τίτλους. Πρέπει, όμως, να αγαπάτε τον Άρη ανεξάρτητα από την πορεία του και να στηρίζετε πάντα την ομάδα. Εγώ στο ποδόσφαιρο είμαι οπαδός της Ίντερ. Δεν πηγαίνει καλά φέτος, αλλά συνεχίζω να την στηρίζω. Να μένετε πάντα δίπλα στην ομάδα, γιατί εσείς είστε η ομάδα”.

To Top