Μακάμπι Χάιφα – Γιουβέντους 2-0: Ο Ατζίλι διέλυσε τους Ιταλούς και τους οδηγεί προς τον αποκλεισμό

Η Μακάμπι Χάιφα σημείωσε ιστορική νίκη απέναντι στη Γιουβέντους με 2-0 στο Ισραήλ και πλέον οι Ιταλοί πολύ δύσκολα θα προλάβουν το “τρένο” των νοκ άουτ από τον 8ο όμιλο του Champions League.

Η Γιουβέντους πήρε τους πρώτους βαθμούς στον 8ο όμιλο του Champions League την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα τη νίκη της επί της Μακάμπι Χάιφα, όμως στην 4η αγωνιστική ήρθε η ώρα των Ισραηλινών να κάνουν το ίδιο και με το 2-0 να βυθίσουν σε ακόμα μεγαλύτερη κρίση τους Ιταλούς.

Ύστερα από την ήττα στο σπουδαίο παιχνίδι κόντρα στη Μίλαν, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αντμετώπιζε ακόμα μεγαλύτερη πίεση, την οποία προσδοκούσε να εκτονώσει με ένα θετικό αποτέλεσμα στο “Σάμι Οφέρ”. Η επιστροφή του Άνχελ ντι Μαρία στην ενδεκάδα (ήταν τιμωρημένος κόντρα στους “ροσονέρι”) ήταν μία ανάσα για τον Ιταλό τεχνικό, όμως η προσφορά του Αργεντινού δεν ήταν η αναμενόμενη, όπως και των συμπαικτών του.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν… μονότερμα τους “μπιανκονέρι” σε ένα μεγάλο μέρος του 1ου ημιχρόνου, με τον Ομέρ Ατζίλι να σκοράρει μόλις στο 7′. Στην επόμενη φάση ο Τζαρόν Σερί είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ και λίγο αργότερα ο VAR τους αρνήθηκε ένα πέναλτι. Οι αποσβολωμένοι Ιταλοί έχασαν στο 24′ τον Ντι Μαρία με τραυματισμό και με εξαίρεση μια καλή στιγμή του Αρκάντιους Μίλικ που τον αντικατέστησε, δεν είχαν να επιδείξουν κάτι στο 1ο μέρος.

Ο Ατζίλι έγραψε το 2-0 στο 42′ και στο 2ο ημίχρονο οι οδηγίες του Αλέγκρι δεν εισακούστηκαν από πλευράς “γηραιάς κυρίας”. Μία ευκαιρία του Ντούσαν Βλάχοβιτς και μία του Ντανιέλε Ρουγκάνι ήταν οι μοναδικές που ξεχώρισαν από πλευράς φιλοξενουμένων, με τη Μακάμπι να διατηρεί τα υψηλά στάνταρ απόδοσης και να απειλεί κι αυτή τον Βόιτσιεχ Σέσνι.

Το 2-0 τη φέρνει ισόβαθμη με τη Γιουβέντους, αλλά να υστερεί σε διαφορά τερμάτων στον όμιλο, αφού στα μεταξύ τους παιχνίδια δεν υπάρχει απόσταση (ύστερα από το 3-1 στην Ιταλία).

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ: Κοέν, Σούντγκρεν, Μπατουμπινσικά, Γκόλντμπεργκ, Κορνού (71′ Μεναχέμ), Λαβί, Μουχαμάντ (86′ Τσιμπότα), Σερί, Ατζίλι (66′ Σεκ), Πιερό (86′ Ρουκαβίτσια), Νταβίντ (72′ Αμπού Φανί)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέσνι, Ντανίλο (68′ Κεν), Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Σάντρο (74′ Σοουλέ), Κουαδράδο, Παρέδες (46′ Λοκατέλι), Ραμπιό, Μακένι (46′ Κόστιτς), Ντι Μαρία (24′ Μίλικ), Βλάχοβιτς

To Top