ΜΠΑΣΚΕΤ

ΜακΓκι: “Ογκόλιθος” στη ρακέτα και απόλυτα καθοριστικός στο χθεσινό “διπλό”

Ο Λάκι Τζόουνς πέτυχε το πιο καθοριστικό τρίποντο του χθεσινού αγώνα, ήταν πρώτος σκόρερ του Άρη, αλλά ο πιο καθοριστικός παίκτης των κίτρινων, ειδικά στο φινάλε λεγόταν Γκάρι ΜακΓκι.

Ο Αμερικανός σέντερ αγωνίστηκε 23:19 και είχε 8 πόντους με 4/5 δίποντα, 11 ριμπάουντ εκ των οποίων τέσσερα επιθετικά, 2 ασίστ, 1 κόψιμο, 1 κλέψιμο και 3 λάθη, συγκεντρώνοντας 16 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Με την παρουσία του στις δύο ρακέτες υπήρξε “ογκόλιθος” για τον Άρη. Όσο βρισκόταν στο παρκέ ο Άρης σπανίως δεχόταν καλάθι μέσα από το “ζωγραφιστό”, μοίρασε εξαιρετικά σκριν σε όλους τους περιφερειακούς, δημιουργώντας πραγματικό πλεονέκτημα για την ομάδα του και μειονέκτημα για τον αντίπαλο και συμμετείχε σε δύο πολύ καθοριστικές φάσεις του παιχνιδιού.

Η πρώτη είναι όταν το Λαύριο με σερί 8-0 μετέτρεψε το 58-65 σε 66-65. Ο Γκάρι Μπελ πήρε την επίθεση του Άρη, αλλά το σουτ από τον “αγκώνα” (την άκρη στο ύψος της προσωπικής βολής) δεν βρήκε στόχο. Ο Μακ Γκι ήταν εκεί. Επιθετικό ριμπάουντ, φόλοου και ο Άρης ξανά μπροστά με 66-67 και ενώ απέμεναν 1:14 για το τέλος του αγώνα.

Ήταν ένα καλάθι τεράστιας σημασία στην ψυχολογία της ομάδας την δεδομένη χρονική στιγμή και ο ΜακΓκι φώναξε “παρών”, όπως έκανε το ίδιο και στα 14’’ όταν από την άστοχη βολή του Βεργίνη πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και επί της ουσίας με το σκορ 68-71 αυτή η φάση “καθάρισε” το παιχνίδι.

Ο ΜακΓκι είναι ήρεμη δύναμη, ξέρει μπάσκετ και φυσικά έχει τέτοια σωματικά προσόντα που τον κάνουν ξεχωριστό. Χθες η συνεισφορά του ήταν καθοριστική και ευχής έργο είναι να υπάρχει σταθερότητα σε μια τέτοια απόδοση και στο υπόλοιπο της σεζόν.

To Top