«Μακεδονία»: «Σημαντική η πρωτοβουλία του Γρηγοριάδη»

Συνεχίζεται η μεγάλη απήχηση της πρωτοβουλίας του Άρη Γρηγοριάδη να αναδείξει μέσω του blog του στο PRESSARIS τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο υγρός στίβος και ο ίδιος.

 Η ιστορική εφημερίδα «Μακεδονία» στο κεντρικό της σχόλιο αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Οι πισίνες της Θεσσαλονίκης είναι μια πονεμένη ιστορία που κρατάει από παλιά. Από τότε που στην πόλη λειτουργούσε μόλις μετά βίας μιάμιση πισίνα, την ώρα που στο λεκανοπέδιο της Αττικής υπήρχαν 41! Ολογράφως: “σαράντα μία”!
Ο πρωταθλητής Άρης Γρηγοριάδης πήρε μια σημαντική πρωτοβουλία. Ανέβασε στο blog του, στην ιστοσελίδα pressaris.gr, επώνυμη καταγγελία για την εικόνα που παρουσιάζουν τα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης στο κατώφλι του χειμώνα.

Με περικοπές στην επιχορήγηση λόγω της οικονομικής κρίσης, η διοίκηση του ναυταθλητικού κέντρου έμεινε χωρίς φυσικό αέριο επειδή αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς. Αυτό έχει σαν συνέπεια να συνωστίζονται πλέον σε μία πισίνα 25 μέτρων -η μοναδική που λειτουργεί- όλοι οι σύλλογοι της Θεσσαλονίκης!

Πρόκειται για το κερασάκι στην τούρτα. Από την περασμένη δεκαετία έχουν γίνει πάρα πολλά. Η κατάσταση ήταν μολυσματική. Κολυμβητήρια χωρίς μπάνια, τουαλέτες πνιγμένες στη βρομιά, με είκοσι διοικητικούς υπαλλήλους και μόλις δύο καθαρίστριες! Μου είναι αδύνατον να ξεχάσω την επίσκεψη του τότε υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Λιάνη στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο: “Μα εδώ θα πάθουμε μόλυνση…” είχε μονολογήσει, ενώ ήταν δηκτικός και στις δηλώσεις του.

Σταδιακά η Θεσσαλονίκη απέκτησε περισσότερες πισίνες -οι περισσότερες ανοιχτές-, δίνοντας διέξοδο σε χιλιάδες παιδιά, αθλητές αλλά και ελεύθερα αθλούμενους. Και πάλι όμως ο αριθμός τους είναι ελάχιστος μπροστά στις μεγάλες ανάγκες της πόλης και των κατοίκων της.

Η καταγγελία του Γρηγοριάδη αποδεικνύει ότι τα κολυμβητήρια κινδυνεύουν να καταστούν κουφάρια, με παγωμένο νερό και χωρίς πισίνες, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα. Το κόστος το πληρώνει ήδη ο ελληνικός αθλητισμός και ο απλός πολίτης…».
 

To Top