ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μακ Νιλ: «Δεν είμαι ρεαλιστής, είμαι ονειροπόλος»

Γιορτινός Τζερέλ Μακ Νιλ! Ο Αμερικανός βάζει τον… κιτρινόμαυρο σκούφο του Αϊ Βασίλη και μιλά από καρδιάς…    

Απολαύστε τη συνέντευξη που έδωσε στη Nova:

-Πως σου φαίνεται που τις φετινές γιορτές τις περνάς στην Ελλάδα;

«Είμαι πολύ χαρούμενος! Το να κάνω γιορτές μακριά από την πατρίδα μου το θεωρώ κομμάτι της δουλειάς μου και άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εχω περάσει κι άλλες γιορτές μακριά από το σπίτι μου, όμως ειδικά φέτος δεν μ΄ ενοχλεί καθόλου. Το κλίμα στον Αρη είναι φανταστικό και είμαι σίγουρος πως οι φετινές γιορτές θα είναι ξεχωριστές…»

-Υπάρχουν κάποιες ξεχωριστές γιορτινές εικόνες που πάντα θα θυμάσαι;

«Δεν θυμάμαι κάτι το πολύ ξεχωριστό. Αυτό που πάντα ήθελα ήταν να έχω την οικογένειά μου μαζί αυτές τις ημέρες και νιώθω ευλογημένος που περνούσαμε πάντα τα Χριστούγεννα μαζί!»

-Πως περνούν αυτές οι ημέρες στις ΗΠΑ;

«Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά απ΄ αυτά που συμβαίνουν εδώ. Ψώνια, βόλτες, γεύματα και από την παραμονή των Χριστουγέννων και μέχρι την αλλαγή του έτους τα πράγματα χαλαρώνουν με τους ανθρώπους να μαζεύονται με τις οικογένειές τους».

-Εχεις προσαρμοστεί πλήρως στον Αρη και τι παραπάνω μπορούν να περιμένουν οι φίλοι της ομάδας από σένα;

«Η αλήθεια είναι πως δεν έχω προσαρμοστεί ακόμη στον μέγιστο βαθμό. Χρειάζομαι χρόνο. Βέβαια, σε σχέση με τις πρώτες ημέρες, έχουν γίνει βήματα προσαρμογής, όμως χρειάζεται να γίνουν κάποια ακόμη. Οσο για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης δεν είμαι καλός στις υποσχέσεις. Προτιμώ να μιλώ στο παρκέ και εκεί θα δουν οι φίλαθλοί μας τι ακόμα μπορώ να κάνω…»

-Πως εισπράττεις την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό σου;
«Είναι απίστευτο αυτό που ζω! Εχουμε τους καλύτερους φιλάθλους στην Ευρώπη! Μου δείχνουν με κάθε τρόπο την αγάπη τους και αυτό το εκτιμώ ιδιαίτερα. Ξέρετε, για μένα, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, είναι μια ιδιαίτερη χρονιά. Τόση αγάπη; Είναι πραγματικά απίστευτο! Λατρεύω αυτή την ομάδα, την πόλη, τα πάντα! Μου αρέσει να ζω την κάθε στιγμή εδώ»

-Πως κρίνεις το ελληνικό πρωτάθλημα;

« Είναι πάρα πολύ δύσκολο και σκληρό αυτό το πρωτάθλημα. Κάθε παιχνίδι στην Ελλάδα μοιάζει με παιχνίδι σκακιού. Αυτό σημαίνει πως κάθε παιχνίδι είναι μια πρόκληση, διότι δεν γνωρίζεις την επόμενη κίνηση του αντιπάλου, αλλά και το πως εσύ θα πρέπει να κινηθείς πάνω στην ‘’σκακιέρα’’.

-Υπάρχει κάτι που σου έκανε εντύπωση (από το πρωτάθλημα);

«Μου κάνει εντύπωση το πόσο πολύ οι Ελληνες αγαπούν το άθλημα. Η κουλτούρα τους μοιάζει πάρα πολύ με αυτή των Αμερικανών. Για παράδειγμα οι φίλοι του Αρη, έχω διαπιστώσει πως έρχονται στο γήπεδο και ξέρουν τι βλέπουν. Δεν παρακολουθούν μόνο το σκορ, είναι φανερό ότι ξέρουν το άθλημα και αυτό φαίνεται από τις ερωτήσεις που μου κάνουν μετά το τέλος των αγώνων, πριν φύγω από το ‘’Nick Galis Hall’’. Συζητάω μαζί τους και σ΄ αυτές τις συζητήσεις μπαίνουμε σε μπασκετικές λεπτομέρειες».

-Μπορεί ο Αρης να διεκδικήσει το Eurocup;

«Όλα είναι πιθανά. Όμως δεν θέλω να βάζω μακρινούς στόχους. Ότι είναι να γίνει, θα γίνει βήμα-βήμα».

-Ποιος θεωρείς ότι είναι ο ρεαλιστικός στόχος στην Ελλάδα;

«Ξέρεις, εγώ δεν είμαι ρεαλιστής, είμαι ονειροπόλος! Εντάξει, καταλαβαίνω ότι υπάρχει ένα στάτους με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά μέσα μου σκέφτομαι διαφορετικά. Σίγουρα πρέπει να είμαστε στην τετράδα, όμως από εκεί και μετά, στα play offs, γίνεται ένα διαφορετικό πρωτάθλημα, επομένως σκέφτομαι πως πρέπει να διεκδικήσουμε τα πάντα από κάθε αγώνα. Θα δούμε, δεν αποκλείω τίποτα…»

-Η ζωή στη Θεσσαλονίκη πως είναι; Πως περνάς εκτός παρκέ;

« Δεν κάνω πάρα πολλά. Προτιμώ να ξεκουράζομαι, ώστε να παίρνω δυνάμεις για τα παιχνίδια…».

To Top